15 marknader i Hong Kong som du inte ska missa

6
753
Marknad Hong Kong
Marknad Hong Kong

15 marknader i Hong Kong som du inte ska missa

När du reser till Hong Kong ska du absolut inte missa ett besök på stadens många olika marknader. Som fortfarande är en viktig del av det vardagliga livet bland Hongkongbor som köper allt från grönsaker och färska skaldjur till skjortor och elektronik. Det är verkligen en smältdegel av upplevelser, dofter, synintryck och exotiska inslag av ingredienser du nog aldrig har sett innan.

Ja, det är ofta högljutt och smått kaotiskt på gatumarknaderna men det är samtidigt ett perfekt perfekt för turister att uppleva den lokala kulturen. När jag besöker Hong Kong är det bland det första jag gör att lämna väskorna på hotellet för att sen bege mig ut i pulsen och folkvimlet. Så i det här inlägget kommer jag tipsa om 15 marknader och vad de har att erbjuda.

Ladies Market

Ladies Market är en av de mest berömda marknaderna i Hong Kong och en perfekt plats att börja på om du vill uppleva den kinesiska kommersen. Trots namnet så säljs det kläder för både män och kvinnor i en salig blandning med kinesisk kuriosa. Det är även här som det säljs flest kopior av kända varumärken.

Adress: Tung Choi Street, Mongkok ( Google Maps )

Temple Street Night Market

Gatorna kring marknaden förvandlar på kvällen till en enda stor uteservering med street food. Här kan du även köpa allt från begagnade mobiltelefoner till unika souvenirer. Efter kl 20 har de lokala karaokestjärnorna börjat uppträda och fyller gatornas kaos med sång och musik.

Adress: Temple Street, Mongkok ( Google Maps )

Apliu Street Electronics Market

Ap Liu Street är ligger en ganska långt norrut från centrala Tsim Sha Tsui. Men har istället bättre priser än Ladies Market och färre turister. Marknaden är känd för att erbjuda både ny och begagnad elektronik till bra priser. I butikerna hittar du även leksaker, antikviteter, mynt, klockor och kläder.

Adress: Kweilin St, Sham Shui Po ( Google Maps )

Cat Street

Det råder delade meningar om Cat street är en utgammal torghandel eller bara en vanlig loppmarknad. I båsen kan du köpa allt från jade, mynt, affischer och mängder av gamla kinesiska antikviteter.

Adress: Upper Lascar Rd, Sheung Wan ( Google Maps )

Hollywood Road

Om du vill hitta de mer seriösa antikhandlarna ska du bege dig till Hollywood Road som antagligen har världens största utbud av kinesiska antikviteter. Marknaden ligger några kvarter ifrån Cat Street.

Adress: Hollywood Rd, Central ( Google Maps )

Stanley Market

Stanley Market är bra nybörjarshopping i Hong Kong. Den är helt inriktad på turister som jagar efter souvenirer och en mer ordnad stadsmarknad. Här kan du köpa olika kinesiska presenter och är en bra plats för dig att öva på din förhandlingsförmåga och prutande.

Adress: Stanley Market Street, Stanley ( Google Maps )

Goldfish Market

Tänk dig en gata full med husdjursbutiker. På guldfiskmarknaden säljs nästan alla arter och färger på fisk du kan föreställa dig, liksom ödlor, ormar och andra exotiska djur. Om du är i Hongkong under det Kinesiska nyåret eller under någon av de traditionella kinesiska festivalerna ska du bege dig hit för att uppleva den mest fascinerande kommersen.

Adress: Tung Choi Street North, Mongkok ( Google Maps )

Business Card Market

Behöver du visitkort? Då är det här den rätta platsen för dig! Ta med dig ett USB-minne med din visitkorts design eller låt någon av säljarna designa åt dig. Dina visitkort är klara på en dag eller två och är både prisvärda och professionellt utformade.

Adress: Man Wah Lane, Sheung Wan ( Google Maps )

Dried Seafood and Tonic Food Street

Torkade skaldjur är en ganska vanlig ingrediens i det kinesiska köket. Här hittar du också många traditionella läkemedelsbutiker som blandar ingredienser efter dina krämpor efter att du genomgått en undersökning. Här kan du köpa allt från torkade kammusslor till mer udda inslag som torkade ormskinn och mossor. Vilket antagligen är enklare att ta med hem än blommor, guldfiskar och sångfåglar.

Adress: Des Voeux Road West, Sheung Wan ( Google Maps )

Ko Shing Street

Inte långt ifrån marknaden för torkade skaldjur ligger Ko Shing Street, som specialiserat sig på traditionella kinesiska örter. Säljarna har högt anseende bland Hongkongbor och är oerhört kunniga inom traditionell medicin. Även om du inte letar efter örter eller läkande tonic kan du alltid köpa hälsovårdsartiklar som ginseng eller svalbon med dig hem som souvenirer.

Adress: Ko Shing Street, Sheung Wan ( Google Maps )

Flower Market

Hong Kongs berömda blomstermarknad är en av de vackraste marknaderna och även den mest väldoftande i staden. Här hittar du blommor och krukväxter av alla färger och former från nejlikor, rosor och solrosor till buskar och bonsai-träd. Om du är trädgårdsintresserad kan du så klart även köpa frön som är betydligt enklare att ta med dig hem. Under det kinesiska nyåret trängs Hongkongborna för att köpa orkidéer, plommonblommor, pioner och apelsinträd, som lovar att bringa lycka till det nya året.

Adress: Flower Market Rd, Prince Edward ( Google Maps )

Wan Chai Street Market

En av de största utomhusmarknaderna på Hong Kong Island. På Wan Chai Street Market kan du köpa allt från barnleksaker till kinesiska kläder. Det är bland annat Hongkongborna själva handlar så priserna fortsätter vara billiga utan att bli turistanpassade.

Adress: Tai Yuen Street, Wan Chai ( Google Maps )

Golden Shopping Arcade

Förmodligen Hongkongs bästa datormarknad (och det finns gott om konkurrens), Golden Arcade har hundratals oberoende butiker som säljer allt inom datateknik till ganska låga priser. Vad dock beredd på att det är lätt att gå vilse bland butikerna som mer känns som en labyrint.

Adress: Fuk Wa Street, Sham Shui Po ( Google Maps )

Costume Market

Hong Kong är en stad av festivaler och kostymmarknaden är den perfekta platsen om du behöver köpa en ny Halloween kostym eller rent av bara gillar att se alla möjliga former av maskeraddräkter.

Adress: Wing-wo Street, Central ( Google Maps )

Fa Yuen ”Sneakers” Street

Enda sedan 1980-talet har Fa Yuen Street varit den plats som besöks mest av Hong Kongs ungdomar. Varför? Helt enkelt för att hela gatan kantas av butiker som säljer de senaste inom sneakers och skor! Fa Yuen Street hittar du skor från Nike, Reebok, New Balance etc. Tänk dock på att samma skor kan variera i pris mellan säljarna så besök ett par butiker innan du bestämmer dig för att köpa ett par.

Adress: Fa Yuen Street, Mong Kok ( Google Maps )

***

Har du besökt Hong Kong? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

6 COMMENTS

 1. Jättebra, jag ska resa till HongKong 1 dec och vara där drygt 2 veckor, så det blir gott om tid att strosa runt. Tänkte se, om du tidigare har skrivit något om HongKong !

  • Kul! Det är en fantastisk stad och i mitt tycke en av de bästa i Asien. Då har du gott om tid att upptäcka det mesta. Missa inte Macau när du ändå är där så pass länge. Är det något speciellt du vill läsa mer om när det gäller Hong Kong? Jag tänkte passa på att skriva en del om Hong Kong, Kalifornien och Florida nu under november. Så om du har några önskemål prioriterar jag det gärna.

   • Oj, kollade först idag lördag. – Hej Johan, tack för vänligt svar.
    Macau – absolut, det är en av anledningarna att jag reser till HK. Jag visste sen tidigare att är en gammal Portugisisk koloni. Dock ej att det var så nära HK. Det bli nog 3 dgr i Macau.
    Vad det gäller hotell ordnar jag det på plats i HK. De två första & sista dagarna tänker jag bo på Regal Airport Hotel. Kul att få veta vore:
    1) kan du föreslå 1-2 hotel i Macau ? 2) är det bäst att bo på HK Island eller fastlandet (Kowloon) mitt emot ? Kan du föreslå något hotell ?
    3) är Lamma Island värt ett besök ?
    4) om man en dag känner för ett museum, vilket är värt att se ?
    5) av alla de olika färjorna, vilka är de bästa, sceniskt sett ?
    6) är det någon park som är särskilt fin att
    promenera i ? (ej djur- eller nöjespark)
    7) jag tar två kort med mig för hotel, restauranger osv. Helst vill/brukar jag resa med så lite kontanter som möjligt. Vilken är bäst som extra valuta us$ / € ?
    Ja, det blev långt, men svara bara på det som du tycker har allmän intresse !
    Hälsningar & stort Tack / Anna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.