2 * Berlin revansch!

3
49

Berlin2 * Berlin revansch!

Då är det dags för en att ge Berlin en revansch med ytterligare en Mileage Run till den tyska huvudstaden. Förra gången slutade det abrupt med inställt flyg och trasiga whisky flaskor och flera timmar på en av Europas tråkigaste flygplatser Berlin -Tegel Airport. Att spatsera runt i den hexagonformade huvudterminalen för att leta efter D-piren är väl ett äventyr att fördriva tiden med. Men nu vet jag att den ligger avsides och är dold utan någon som helst logisk skyltning. Men skam den som ger sig! Förra den här gången är jag förberedd och har lärt mig av mina tidigare misstag.

NU vet jag att att det inte går att checka in mina resväskor igen med SAS innan disken öppnar en timme innan avgång. Så den här gången checkar jag in dem direkt på Kastrup inför min hemresa senare på kvällen. Samt att jag för första gången på flera år kommer att resa med enbart ryggsäck som handbagage. Främst för att slippa släpa runt på en onödig kabinväska under en halv dag inne i Berlin. Dock känns det lite tungt att gå upp klockan 04 för att åka ut till Arlanda. Och inte vara hemma fören klockan 01 igen.. Faktum är att jag ska göra den här resan två gånger samma vecka.

zoo berlin35 timmar i Berlin

Jag kommer att göra en utflykt på lite drygt 5 timmar innan jag borde vara tillbaks på flygplatsen för min flight till Kastrup. Så jag funderar på om jag ska ta bussen in till Berlin Aquarium. För att spana in lite tropiska och färgglada fiskar samt reptiler i alla möjliga färger. Och jag kommer naturligtvis att försöka ta lite mer bilder än vanligt från mitt besök. Om det nu inte blir inställt för vad som helst har ju en förmåga att ske när jag är ute på mina äventyr. Den som följer Grattis Världen får se och läsa om hur det slutar. Med lite otur så blir jag kanske insläpad av några Gestapo tullare på samma sätt som i London.

currywurst berlin
Lånad bild
Currywurst
Lånad bild

Currywurst über alles

Jag har skrivit om denna udda skapelse (som närmast kan beskrivas som en crossover mellan Sibylla och en skitig bakgata i Bangladesh). Förut och jag gör det igen. För sist som jag befann mig på Berlin-Tegel Airport så stannade jag till vid Currywurst-tågvagnen för lite föda. Det var även då av en slump som jag fann jag den mystiska D-piren som inte gick att hitta någonstans, Så oavsett hur det slutar med min visit i Berlin så ska jag nog hinna trycka i mig en sunkig Currywurst innan jag går igenom säkerhetskontrollen.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.