5 skidorter i Europa du måste besöka i vinter

6
61

När Meeri skickade sin artikel för översättning till Backcountryguide.se tänkte jag att den passar lika bra som ett gästinlägg här också. Hon har tidigare tävlat i bland annat störtlopp och spenderar nu vintersäsongen som skidlärare. Här följer hennes artikel:

5 skidorter i Europa du måste besöka i vinter

Europa har några av världens bästa skidorter! Alperna som breder ut sig i Central- och Sydeuropa är hem för hundratals skidorter som alla är unika på sitt sätt. Från exklusiva S:t Moritz i Schweiz till det mer äventyrliga La Grave i Frankrike där det finns backar för alla typer av skidåkare.

En av de svåraste sakerna med att boka en skidsemester är att välja vilken skidort man vill resa till och med vem? Efter att jag slutade tävla i störtlopp har jag varje säsong arbetat som skidlärare. I det här inlägget tipsar jag om fem av Europas bästa skidorter som har blivit mina favoriter!

Kitzbühel, Österrike

Den vackra medeltida staden Kitzbühel är känd som en av världens bästa skidorter. Här finns allt från de enkla blå pisterna för nybörjare till de mest fruktade svarta sluttningarna i Europa som lockar proffsåkare från hela världen! World Cup-kretsen kommer till hit varje år i januari, men om du kan undvika den tiden på året kommer du upptäcka fantastisk skidåkning. Läs fler inlägg om Österrike.

Val Gardena, Italien

En annan legendarisk skidort är Van Gardena i norra Italien, som också är en av de absolut vackraste skidorterna i den här listan! När du köper ett liftkort här får du tillgång till över 1000 kilometer backar fördelat på 12 skidområden. Val Gardena utsågs 2017 till Italiens bästa skidort och har varit värd för världsmästerskapen och erbjuder dessutom fantastisk offpiståkning i puder. På kvällen njuter du av italiensk gästfrihet och det fantastiska köket. Läs fler inlägg om Italien.

Courchevel, Frankrike

Om du vill hänga i en skidort med lyxlodger och premiumhotell som lockar både superrika och skidåkare en mindre budget ska du helt klar till Courchevel i Frankrike. Men skidorten är minst lika känd för sina vackra omgivningar och exceptionella skidåkning! Läs fler inlägg om Frankrike.

Livigno, Italien

Livigno är ett fantastiskt skidresmål med 115 km pister. Varav 12 svarta och 37 röda vilket antyder att det är en skidort för mer avancerade skidåkare. Men själva byn bjuder på grymt bra afterski på kvällarna. Läs fler inlägg om Italien.

Zermatt, Schweiz

Det är svårt att slå skidåkning i Schweiz, särskilt den i Matterat där omgivningen domineras av Matterhorns bergssidor. En av de mest pittoreska skidorterna i världen med sina 350 km vandringsleder och pister. Om du gillar längdskidåkning är det här ett perfekt resmål för dig eftersom att du kan kliva i spåren redan nere i byn. Läs fler inlägg om Schweiz.

Glöm inte försäkringen!

För ett tag sedan läste jag att av en miljon turister som reser till skidorter och åker skidor kommer så många som 17.000 åka hem på kryckor! Därför är det viktigt att du har kollat vad dina försträckningar täcker innan du åker!

***

Har du andra tips på skidorter eller någon fråga? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn!

6 COMMENTS

  1. Jag har vandrat i Zermatt men aldrig åkt skidor där. Det kanske jag också borde göra för det är en otroligt vacker plats. Missa inte att äta minsy en snitzel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.