Resa utan rena underkläder och jakten på nya : 6 delstater på 7 dagar – del 4 av 6

0
183

PankakaResa utan rena underkläder och jakten på nya

Tredje morgonen, på en hotellkedja som inte serverar en anständig frukost. Kvällen innan så hade jag lagt märke till en IHOP-dinner i närheten av hotellet. Så det var inget snack om saken vart jag skulle inmundiga min frukost! Framförallt när jag behövde ladda upp inför mitt shoppingäventyr på Woodbury Common Premium Outlets.

Alla delarna: 6 delstater på 7 dagar Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | 

Egentligen hade jag tänkt tillbringa hela lördagen inne på Manhattan och sen bo en natt i Queens, NY. På ytterligare ett *trumvirvel* Country Inn & Suites.. Men jag tänkte samtidigt att Manhattan finns ju kvar till nästa resa, så det var lika bra att fullfölja resans huvudsyfte – att sprätta pengar på kläder och annat kul. Förvisso är det inte min kopp té att att spendera en hel dag med att shoppa kläder. Men ibland så har även jag mina ljusa stunder.

Dock had jag ett bekymmer som jag inte hade kalkylerat med innan min resa. För när jag packade inför resan så tog jag bara med mig kläder och underkläder för att klara mig några dagar. Och nu är vi inne på dag 4! Min resegarderob började ta slut. Efter att ha ätit klart mina pannkakor och dricksat hade jag målet inställt på köpcentret Jersey Gardens Mall som är beläget några hundra meter från hotellet. Min plan var att köpa lite rena kläder för att sen åka tillbaka till hotellet och byta om.

Men att planlöst driva runt i ett stort köpcentrum för att hitta just ett par sabla boxershorts var omöjligt då ingen butik verkade sälja det?! Men till slut så hittade jag en hylla hos Calvin Klein. Tillbaks till hotellet kikar på klockan 11:20 ont om tid men jag ska hinna. Visst jag hade säkert fått checka ut klockan 18:00 om jag hade bett om det. Men samtidigt så vill jag inte spilla massa onödig tid av dagens senare aktiviteter.

Från Elizabeth upp till Woodbury 

Det tar ganska precis en timme att köra från Elizabeth, NJ upp till Woodbury, NY om man håller hastighetsbegränsningen. Men jag hade inte riktigt räknat med att det skulle vara trafikstockningar en tidig lördagsmorgon. Vilket visade sig berodde på någon större militärövning i området kring hålan Soutfelds. En halvtimme blev vi stående för att någon sabla stritspitt kläckt den briljanta idén att armén skulle skulle öva invasion, just där, just då..

Woodbury Common Premium Outlets

När jag svängde av Interstate 87 mot Woodbury och närmade mig outleten så såg det inte alls ut som det shoppingmecka som det påstås. Men framme på en av parkeringarna så insåg jag att det kanske fanns en viss sanning i storleken om denna högborg för shopaholics. En hel by fylld med enbart premiumbutiker med märkeskläder till bra priser. Min plan var att snabbt besöka de intressanta butikerna och några timmar senare rulla vidare till nästa mål.

LevisMen som jag nyss nämnde så är området så enormt stort att det är svårt att få någon riktigt översikt. Att sen kryssa fram i folkhavet med en resväska för att shoppa kläder kändes först lite konstigt. Men när man väl står där med sin resväska är man inte ensam. Majoriteten av de andra besökarna har haft samma idé vilket bidrar till att det blir ännu värre att komma fram.

VansAtt köpa skor åt andra

Det började lite försynt att jag lovade en tjejkompis att jag skulle fixa ett par vita Vans skor till henne. Men det dröjde inte länge innan det blev en andra hörde av sig och frågade om jag kunde kolla efter skor. Så mitt tips är att inte fråga om någon behöver billiga Vans eller Converse. Personligen så skulle jag aldrig pryda mina fötter med något dylikt! Även om det är sjukt snyggt på vissa tjejer beroende på övrig klädstil. Självklar passade jag även på att bunkra upp med jeans och andra plagg. Och jag fyllde snabbt min resväska med kläder till en fjärdedel av kostnaden jämfört med vad jag normalt betalar på Carlings.

Orange County Choppers | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seOrange County Choppers

Discovery, har mer eller mindre övergått till att bli en freakshow med drama queens som fiskar krabbor, brottas med ormar, bränner sprit eller som i det här fallet skruvar ihop motorcyklar. För jag tror inte att någon med självinsikt skulle påstå att töntarna bygger hojar? Det finns legender som förvandlar en bit metall med sina bara händer och ett fåtal verktyg. Sen så har vi primadonnorna från Orange County Choppers som tillverkar det mesta med stansar och CNC-maskiner. För att sen bara skruva ihop färdiga delar och sen slå sig för bröstet på påstå sig att ha skapat något unikt?

Egentligen så vet jag inte varför jag gjorde det.. Kanske var det för att den nämnda motorcykelfirman är belägen drygt 15 minuters bilfärd från Woodbury Common Premium Outlets. Men nu kan jag säga att jag har varit där och kollat. Jag gick även in i butiken och kollade runt lite efter några meter kom en platinablond bimbo fram med en hög t-shirts. Mer intensiv säljare har jag sällan träffat.. När jag tackade nej till att köpa en t-shirt för $30 så började hon kråma dig med urringningen och fortsatte tjata om att jag borde köpa en t-shirt av henne. Men till slut gav hon upp och gick till en annan besökare.

En medelålders amerikan med långt grått skägg kom fram och började prata om motorcyklarna som stod utställda och frågade vad jag tyckte? Så jag berättade mina åsikter om serien och om hojarna. Och att jag uppskattade riktiga byggare som Indian Larry, Jesse James, Jay Alllen, Ron Finsch och några till är de riktiga hjältarna inom kulturen. Det tog inte många sekunder innan han hade tappat hakan och såg rådlös ut. Så jag tackade för mig och gick ut till bilen igen och knappade in Jersey Gardens Mall i Google Maps.

Ride of shame..

En dryg timme senare så anlände jag till Jersey Gardens, köpcenteret som jag hade gjort en snabbvisit på under morgonen. Tidigare under dagen hade jag bestämt mig för att boka ytterligare en natt på samma hotell som kvällen innan. Efter en dryg timme inne i köpcentret så gick jag ut på parkeringen för att åka över till hotellet och packa upp. Men vart fan är bilen?! Den var totalt spårlöst försvunnen så jag började fundera över om jag hade parkerat någon annanstans på parkeringen? Så jag gick runt på parkeringen i kvällsmörkret och insåg att det finns en rationell sak att göra. Vänta tills alla besökare har lämnat köpcentret så dyker bilen upp förr eller senare.

Så jag satte mig helt enkelt på en trottoarkant och väntade ut den sista timmen innan stängning. Jag skrattade åt den bisarra situationen och tänkte att sånt här händer alltid mig. Om nu bilen skulle vara stulen så struntade jag i det. Dels så var det inte min bil dessutom så hade jag betalat alla möjliga extraavgifter för att vara helt försäkrad. Det enda jag var irriterad över var att jag skulle ha handlar alla sakerna i onödan.

Ytterligare en timme fortlöpte och jag började se hur parkeringen tömdes. Men fortfarande ingen bil.. Så till slut så stannade jag en säkerhetsvakt som körde runt i sin patrullbil och förklarade hela min situation. Vakten berättar då att det finns 8 olika parkeringsplatser! Och när jag började tänka efter så hade jag reagerat på en del detaljer när jag parkerade som inte stämde när jag kom ut. Men vi åkte slaviskt parkeringsficka upp och ner. Och när vi kom till den 7:e parkeringen så kände jag genast igen mig och visste exakt vart jag hade parkerat..

Country Inn & Suites By Carlson, Newark Airport | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seTillbaka på Country Inn & Suites By Carlson, Newark Airport 

Om du har funderat vad jag menade i ett tidigare blogginlägg med att hotellkedjan har försökt att nicha sig med en lantlig och familjärmiljö så är det här nog svar på tal. Det charmiga 1980-talsvardagsrummet som du ser på bilden är lobbyn på hotellet. Smidig incheckning och ett igenkännande senare så fick jag åter igen känna mig som en lösdrivare som plundrade den lilla butiken ivrigt påhejad av hotell managern som hela tiden påpekade att jag skulle känna mig som hemma och ta mer godsaker. Väl på rummet så Visade det sig att jag hade blivit uppdaterad till samma typ av svit som kvällen innan.

2015-09-13 20.42.14Det finns tillfällen, och så finns det tillfällen

Som man verkligen hade uppskattat room service extra mycket! Och när man är genomblöt, trött och smått döende av hunger så hade det inte varit så dumt att få lägga sig i ett bad och sen kliva upp med i morgonrock och hugga in på lite krubb. Istället så fick det bli en snabbdusch, nya kläder och en vända till IHOP för att beställa lite hämtmat. Och det slutade med en av de godaste Philly cheese steak som jag någonsin har besudlat mitt gomsegel med!

Läs gärna del fem -> En dag i min ensamhet på Six Flags : 6 delstater på 7 dagar

Del 5 handlar om – Six Flags – Världens högsta berg och dalbana – Kingda KaHar du besökt Premium Outlets? Vilka städer besökte du och vad tyckte du? Skriv gärna en kommentar här under och berätta.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.