En dag i min ensamhet på Six Flags : 6 delstater på 7 dagar – Del 5 av 6

5
71

SIX Flags 3En dag i min ensamhet på Six Flags

Att åka ensam till en nöjespark? Söndag morgon och återigen så är klockan bara 06:04 och som ett barn på julafton spänd inför dagens mål att åka till ett av de ballaste ställena på norra östkusten! Det bästa är att jag ska göra det helt solo utan att någon kan berätta att jag gjorde ett hattrick genom att spy, gråta och skita på mig i ren dödsångest! För dagen till ära ska jag åka Kingda Ka som med sina 139 meter över marken är världens högsta berg och dalbana.

Alla delarna: 6 delstater på 7 dagar Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 

Men först den vid det här laget obligatoriska pannkaksfrukosten. Men den här gången tänkte jag äta den på en vägkrog efter vägen. Väl i hissen ner så började jag småprata med en överdriven amerikan  i 60-årsåldern med bred sydstatsdialekt. Han bjöd in mig till en föreläsning om hans nya bok om hur det var att vara bög i Texas på 70-/80-talet. Väl i lobbyn tackade jag för inbjudan men förklarade att jag skulle vara bortrest hela dagen och sa farväl till min nyfunne vän.

Jersey Shore Premium OutletsMen först, en omväg..

Kvällen innan hade jag läst lite om Jersey Shore Premium Outlets i någon turisttidning. Så det var bara att knacka in adressen och bege sig dit. En timme senare så var jag äntligen framme så och parkerade jag i ett ensamt hörn för att inte tappa bort bilen en gång till. Men det visade sig mer eller mindre att jag hade gått på en nit. För hela stället kändes som en blek miniatyrkopia av Woodbury Common Premium Outlets som jag hade besökt dagen innan. Men det är väl värt att ge stället en chans, men jag spenderade nog inte mer än 20 minuter på området.  Det enda som egentligen var imponerande var att den lilla handelsplatsen faktiskt påminde om en mindre fiskeby längst kusten.

2015-09-13 11.23.11Vidare mot dagens huvudnummer Six Flags Great Adventure!

Men först frukost! Skyltarna vitnade om att det skulle komma ett truckstopp om några miles. Världsvant satte jag mig vid den röda bardisken bardisken och beställde pannkakor, bacon, hash brown samt blaskigt kaffe. En kart senare rullade jag in mot parkeringen vid SIx Flags, men vid en vägbom blev det stopp och en trevlig parkeringsvakt krävde $25 för att låta mig passera. Skönt nog var det på sin höjd hundra bilar på parkering, så det verkade lovande! Men för att vara ärlig började mina nerver krypa ut på kroppen. För nu började det bli uppenbart att jag inom några timmar skulle gå ner i fosterställning och gråta.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/7om9O0eXIpg” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

Offra  nu 4 minuter och 28 sekunder av ditt liv och se det här filmklippet för att förstå vad det är för sinnessjuk upplevelse som jag kommer att berätta om lite längre ner i det här blogginlägget av Grattis Världen.  Av olika anledningar så lämnade jag kvar min mobil i bilen. Främst för att jag inte ville riskera att tappa den i någon av attraktionerna. Som jag gjorde i våras på Gröna Lund när jag lekte runt med min brorsdotter på SAS Eventet.. Så bilderna här under är lånade från parkens hemsida.

SIX FLAGS MAP$49.99 fattigare men väl inne på området

Enligt Guinness Rekordbok så hade nöjesparken Six Flags Great Adventure år 2006 fler åkattraktioner än någon annan nöjespark i hela världen! Med andra ord en helt perfekt lekplats för vissa människor, men en mardröm för såna som mig.. Redan de gamla romarna visste att man inte skulle kasta sig i lejonets gap utan en bra plan!

Så därför så började jag med att värma upp

Med en liten tur i Skull Mountain, en berg och dalbana inkapslad i ett konstgjort berg. Man åker i totalt mörker utan att ha någon direkt orientering på vart man är eller vad som komma skall. Det var faktiskt en riktigt häftig upplevelse även om den inte kan mäta sig med någon av de andra attraktionerna. Men ovissheten i mörkret gjorde den ändå riktigt tuff!

LoonySay cheese – CHEESE!

En annan kul sak med just Six Flags parker är att dem inte har anammat något tramsigt rosa prinsesstema på sina parker. Här är det sinnessjuka berg och dalbanor som gäller för hela slanten!  Dessutom så slipper man skalla Nalle Phu och andra töntar från Disney. För här springer mina barndoms favoriter Looney Tunes runt! Naturligtvis så är jag ju medveten om att det är någon underbetald mexikan som har fått axla rollen som Sylvester och de andra figurerna men som sagt ingen Nalle Phu så långt ögat når!

Naturligtvis så måste jag ju åka El Toro!

För det är något speciellt med att gå back to basic och åka berg och dalbanor som är byggda i trä. Så det är kanske inte så konstigt att Balder på Liseberg har utsetts till världens bästa dito. Och jag kan faktiskt krypa till korset och ge er Göteborgare tummen upp och erkänna att Balder är roligare än El Toro..

Årets nyhet 2015

Kan man ju inte heller missa, framförallt inte när den heter El Diablo och bara är en looping! Och gillar man loopingar så är det bara att köra tills skallen spricker och ramlar av.

Äta bör man, för annars så kan man inte spy..

Vid det här laget så hade nerverna börjar lägga sig. Men dessvärre så hade hungern börjat göra sig påmind. Så jag gick runt en stund och funderade på vart jag skulle kunna hitta mat som inte bestod av friterad potatis, platt malt kött eller deg med tomatsås och annat skräp på. Så till slut så frågade jag en ensam parkvakt om tips och hon dirigerade mig till Panda Express. Som visade sig vara någon form av asieninspererad wok i amerikansktappning. Förvånansvärt bra käk måste jag erkänna och desutom så fick jag ju tillslut minn asiatiska måltid som jag suckade efter när jag lallade runt  i Chinatown, Washington, D.C.

Jag hade knappt fått i mig sista tuggan innan jag fick syn på honom! Min barndomsidol Råbarkar-Sam! Hade jag tävlat i Femkamp den dagen så hade jag lätt tagit fem guld med min prestation för att komma fram till den svettige maskoten. Jag ångrar att jag inte hade med mig mobilen så att jag hade kunnat tagit en selfie med den gamle banditen. Och sen haft det som profilbild på Facebook, men nu får mitt sköna anlete hänga kvar i sin ensamhet ett tag till.

Nedräkningen kan börja..

Men först så ska jag erkänna en sak.. Jag är eller åtminstånde har varit löjligt höjdrädd! Som barn så fanns det inga gränser för mina upptåg eller galenskaper, i min ungdom så tänjde jag gränserna ännu mer på löpande band utan minsta tillstymmelse av konsekvenstänkande. Men efter en blöt utekväll i Leksand så genomförde jag det ökända mandomsprovet! Att hoppa från Leksandsbron, drygt 17 meter över Dalälvens mörka vatten. Så här i efterhand så har jag fått veta att det nästan inte är en käft som verkligen har vågat hoppa när de väl har stått där på kanten.

Så med andra ord tillhör jag en udda skara idioter som har riskerat livet för att visa de andra att det här är inte så så högt eller farligt att hoppa. Men den natten hände något med mitt psyke och jag insåg att det faktiskt inte alls är så spännande att skära igenom vattenytan och komma 5 – 10 meter under vattenytan och och inte ha en jävla aning om åt vilket håll man ska simma för att få dra in ett andetag med luft igen och inte drunkna.

Så efter det så tog det mig ett par år innan jag tvingade mig själv att åka fritt fall på Grönlund som bara har en fallhöjd på 80 meter. Och efter det så har jag försökt att utmana mig till att åka värre och värre åkattraktioner för varje år och det har blivit en del de senaste 7 åren. Och jag kan skriva under på att jag nog hellre hade stått i kö ytterligare en timme till än att ha plågats igenom att åka det här monstret igen! Det var Six Flags som skapade (r)evolutionen med att lansera den första vertikala berg och dalbanan. Och genom åren så har dem lett utvecklingen med det värsta attraktionerna och personalen måste vara hämtade direkt ifrån något avdankat sinnessjukhus!

Jag är döden, och har kommit för att hämta dig..

Nu har kanske inte Ingmar Bergman ett dugg med det här att göra. Men jag hade nog hellre hört den repliken än att sakta åla ned i sittbrunnen på den gröna vagnen. Att skjuta iväg i en obeskrivlig hastighet och känna hur man bara trycks hårdare mot sätestyggen utan att stigningen aldrig avtar. Innan man känner att vagnen planar ut. OM man vågar öppna ögonen så ser man en milsvid utsikt innan man kommer på att helvetet snart kommer att bryta ut! Man ska falla hela vägen som man har tagit sig upp! Man kan säga att jag nätt och jämt överlevde men att jag faktiskt skulle kunna tänka mig att göra om det!

Lite fakta om Kingda Ka

Någon annan nöjespark snuvade Six Flags på titeln världens högsta berg och dalbana 2004. Men det kunde inte Six Flags stillasittande acceptera speciellt länge. Därför lanserade dem Kingda Ka åter efter med en maxhastighet på 206 km/h och en höjd på 139 meter över marken. Kingda Ka toppar fortfarande höjdlistan, men i november 2010 invigdes Formula RossaFerrari World i Abu Dhabi med en maxhastighet på 240 km/h.

Har man inga egna barn så får man bidra till andras barns karies

Efter att mer eller mindre ha spenderat en heldag på Six Flags Great Adventure så tog jag mig till bilen för att åka vidare. Och min tanke var att ta mig till närmaste Wallmart för att bunkra godis och andra onyttigheter. För jag hade lovat en barnaskara att jag skulle köpa med mig lite godis hem. Det slutade med att jag handlade för $122 och för det så fick jag 20 kg godis! Väl i kassan så fick jag ett leende om att jag hade köpt mycket godis. Och jag förklarade att jag skulle ta med mig allt hem till Sverige och nu hade fyllt en hel resväska.

POKnappast vad jag ville se..

När jag åkte ifrån Wallmart så knappade jag in att jag ville tillbaks till hotellet i Google Maps. Och en dryg timme senare så ser jag den här skylten.. Det betyder ju att jag har tryckt på fel adress och återigen hamnat vid den värdelösa Outleten. Bara att börja om igen och göra rätt..

2015-09-11 19.08.49Tillbaks i Elizabeth

Det blev ganska sent innan jag kom tillbaks till Elizabeth och sista kvällen i stan så kände jag för att ta en liten rundtur så jag begav mig till Liberty State Park vid New York Bay i Jersey City för en promenad i parken.

Och som jag har skrivit tidigare så var just den här resan inte ens avsedd för ett besök i New York City. Även om jag faktiskt fick till en halvtaskig bild på den franska transan med facklan i högsta hugg.

2015-09-12 23.36.12Bästa pastan i hela hooden!

När jag väl kom tillbaks till hotellet så var jag mer hungrig än någonsin under den här resan. Och som jag skrivit flertalet gånger Country Inn & Suites har ingen restaurang eller liknande att erbjuda. Enbart en hög med matsedlar från restauranger och liknande som har utkörning.Men ingen minns en fegis och sen så gillar jag att upptäcka det som turisterna nästan aldrig ser. Så i stället för att ringa och beställa mat så begav jag mig till den Italienska restaurangen som skröt om sina köttbullar.

När man kommer mer och mer ifrån det välputsade centrala delarna av en stad och mer och mer ut i de områden som i vardagligt tal kallas för slummen så kanske man ska vända om. Men i och med att jag sedan tidigare vet att det är relativt riskfritt för vita att vandra runt i de mexikanska- och latinamerikanska områdena så hade jag inget emot att åka dit. Men det stora problemet var att hitta en parkeringsplats.

Det slutade med att jag hittade en tvärgata som jag kunde parkera på. En tyvärr rätt så nedgången tjej i 25årsåldern kom fram och erbjöd mig sina tjänster för cash or crack. Först så tackade jag ner men insåg sen att jag lika gärna kunde erbjuda henne $20 för att hålla koll på min hyrbil i 30 minuter medan jag köpte mat. Några hundra meter senare så kommer jag fram till något som skulle liknas med en nedgången förortspizzeria.

En snubbe som mer påminde om Danny Trejo än en italiensk kock hälsade mig först välkommen på spanska innan han bytte till engelska. Jag beställde två pasta med köttbullar. Och medan jag stod och väntade så kom tre snubbar fram och frågade vem jag var och vad jag gjorde i deras kvarter. Jag svarade lugnt att min polare bodde några gator bort och hade berättat att det var bästa pastan i området. Jag blev välkomnad av alla tre och medbjuden på en fest. Men tackade nej och tog min mat och gick tillbaks mot bilen och gav en av påsarna med pasta till tjejen för att hon åtminstånde skulle få lite käk och inte bara lägga pengarna på mer fix eller annan skit..

NJC SLUM Väl tillbaks på hotellet så blev det lite slötittande på amerikanska nyheter som har en helt annan värdsbild än våra svenska träskvänsterblaskor. Dagen efter så var jag tillbaks i området och tog en bild på dagen för att ge en hint om hur förfallet och sunkigt det stora landet i väst verkligen är.

Läs gärna del sex-> Ett mentalsjukhus och en mumifierad katt : 6 delstater på 7 dagar

Del 6 handlar om – Disney Outlet Philadelphia – Ett mentalsjukhus och en mumifierad kattHar du besökt någon Six Flags park? Vad tyckte du? Skriv gärna en kommentar här under och berätta.

5 COMMENTS

  1. Alltså – det här hade mina pojkar älskat. Disneyparkerna i Anaheim och Gröna Lund är kul, men de vill ha ännu mer och ännu häftigare 😉 Drömmer om en ny resa till den amerikanska västkusten och då kanske det vore på sin plats med six flags i kalifornien. FAst jag håller mig nog stadigt på marken, tror jag… 😉

    • Ja det finns många Six Flags med olika attraktioner. Men Kingda Ka är det värsta jag har åkt än så länge. Så du gör rätt i att stanna tryggt på marken 🙂

  2. Men Gud! Jag och min pojkvän åkte Kingda Ka för något år sedan när vi var där. Var en stackars tjej som kräktes på min pojkvän! Slutade med att vi fick åka tillbaka till hotellet och byta kläder. Sen luktade inte bilen gott resten av våran resa.

    • Hahaha vilken historia! Det var nära att jag också fick en uppkastning som du läste i inlägget. Kingda Ka är verkligen brutal att åka! Hoppas er resa blev lyckad trots lukten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.