9 frågor från barn om mitt resande, men med svar för vuxna

8
95

9 frågor från barn om mitt resande, men med svar för vuxna

Även om jag ännu inte har några egna barn så är jag morbor/farbror/gudfar etc åt en hel uppsjö med små kompisar som ställer roliga frågor. Dock har jag valt att korrigera frågorna lite och även ge dem vuxna svar. Om du har egna barn så vet du hur underfundiga frågor man ibland kan få.

Varför reser du så mycket?

Dels för att jag är en rastlös själ som har svårt att sitta still. Men även för att jag älskar att utforska nya saker och platser. Sen har jag även skaffat vänner lite över allt som jag gärna hälsar på hos så ofta jag kan.

Vilken av Astrid Lindgrens figurer vill du resa med?

Oj, jag skulle nog vilja resa med Paradis-Oscar från Rasmus på Luffen och med Ronja Rövardotter. Just för att jag tror att jag som en del i den trojkan skulle hamna i någon sunkig bar på någon bakgata. Där vi drar historier för varandra och skålar i all gemytlighet. Nu förutsätter det ju i och för sig att Ronja är en vuxen kvinna..

Har du störtat med ett flygplan?

Nej det har jag som tur inte gjort. Men jag var varit med om att en motor börjat brinna och att ett flyg jag skulle resa med blev bombhotat.

Om du kunde resa till månen vad skulle du göra där?

Då hade jag kolla om den amerikanska flaggan efter månlandningen 1969 med Apollo 11 verkligen finns. Eller om allt bara är en bluff inspelad i en studio som foliehattarna med alla sina underliga konspirationsteorier påstår.

Hoppar du i sängen när du bor på hotell?

Nej det gör jag faktiskt inte. Så en liten tråkig vuxenpoäng är jag väl värd? Det första jag gör är att spana in badrummet. Jag vet inte varför men det har blivit rutin att kolla om det finns bra produkter samt om det är dusch eller badkar. Sen kollar jag alltid vad som finns i minibaren.

Hur många länder har du besökt?

35 var det i våras men det är ju ett tag sen nu så 40 kanske? Men det är bara en bråkdel av vad jag vill hinna besöka och utforska. Däremot har jag varit i en faslig massa städer i de länder jag har besökt. Jag har även Besökt Tallinn över 50 gånger utan att ha satt min fot i någon estnisk småstad.

Är det roligt att flyga?

Ärligt talat nja, men jag får abstinens om jag inte befinner mig ombord på ett flygplan. Även om jag faktiskt föredrar att resa med tåg nu mer. Korta flygresor i Nordnorge över fjordarna är de bästa som finns!

Om du fick resa vart du ville vart skulle du resa då?

Sydpolen, att få vandra runt på Antarktis oändliga snövidder skulle vara en magisk upplevelse! Men en sådan resa kostar ungefär 100.000 spänn vilket känns lite mycket just nu för en resa.

Men det blir garanterat min egen present till mig själv när jag fyller 50 år. Om jag inte hunnit dit innan dess vill säga. Min resa till Svalbard förtrollade mig och gav mersmak.

Vart skulle du ta med oss om vi åkte på en resa?

Jag skulle ta med er till Walt Disney World Resort i Orlando, USA. Som är världens största nöjespark. Men framförallt för att jag var där första gången själv som barn i december 1993. Och kan fortfarande känna den magiska känslan trots att jag bara var 8 år gammal där och då.


Har du fått några roliga frågor från barn om dina resor? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Eller lämna en kommentar om jag har missat något viktigt i min guide. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

8 COMMENTS

  1. Haha oj vad jag skrattade 😀 Barn är så härliga och dina svar var ju jätte roliga! Så du hoppar alltså inte i sängar längre? 😉

  2. Vilka härliga frågor och svar, jag älskar barn och därmed blir det ännu roligare att läsa detta ur vuxen/barnperspektiv :).

    Det där med att hoppa i sängen har jag svårt för 😂. Moraltantsvarning på mig kanske, men förstår liksom inte grejen? Man kan ju förstöra den och sen kul för den som kommer efter. Är glad över alla som INTE hoppas i sängen 🙂

    • Haha ja barn är så härliga med sina funderingar 😂

      Nej det där med att hoppa i sängar jag vuxit ifrån. Dock har jag inget problem med att andra hoppar i sängar. Går den sönder så blir ju ändå hopparen i regel ersättningsskyldig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.