Samla poäng till tågresor i USA med Amtrak Guest Rewards

6
685
Amtrak Guest Rewards
Amtrak Guest Rewards

Amtrak Guest Rewards

Drömmer du om natursköna tågresor i USA? I den här guiden kommer jag gå igenom hur du enkelt kan samla poäng till Amtrak Guest Rewards för dina framtida tågresor. Det federala tågbolaget Amtrak bildades så sent som 1 maj 1971 och bedriver idag passagerartrafik till fler än 500 destinationer i 46 delstater samt till tre kanadensiska provinser.

Inför min resa med Pacific Surfliner från Los Angeles till San Diego i februari 2020 blev jag medlem i Amtrak Guest Rewards. Efter att ha granskat lojalitetsprogrammet har jag insett att min business class biljett som jag betalade $55 för hade kunnat kosta mig $3 om jag hade tänkt till innan och samlat poäng.

Varför samla poäng?

Att resa med tåg och framförallt längst långdistanslinjerna som korsar USA är relativt dyrt. Samtidigt ingår tre måltider per dag som serveras i restaurangvagnen. Exemplet nedanför är en jämförelse av Southwest Chef från Chicago till Los Angeles för en person i en roomette, en enklare sovvagnskupé för upp till två personer.

Amtrak Guest Rewards

En roomette biljett kostar $623.

Amtrak Guest Rewards

eller 21.494 poäng för samma biljett.

Andra tågresor

Om du vill resa med Amtrak är det enkelt att flyga till någon av de större städerna som har trafik till större delen av USA. Här under kan du läsa mer om vilka tåglinjer som finns från respektive stad.

Tjäna Amtrak Guest Rewards poäng

I likhet med många andra lojalitetsprogram är det enkelt att tjäna poäng till Amtrak Guest Rewards. Poängs om du sedan kan använda för att boka tågresor i USA. Här under listar jag fem tillvägagångssätt även om du inte bor i USA.

Välkomstbonus

När du blir medlem i Amtrak Guest Reward får du 500 poäng i välkomstbonus utöver de poäng du får för tågresan. För att få poängen måste du boka en tågresa inom 90 dagar. Biljettpriserna börjar från $1 och det finns inget krav om att biljetten måste validerad ombord.

Inbjudningar

Som medlem i Amtrak Guest Rewards får du 500 poäng i bonus per person som du värvar till lojalitetsprogrammet. För att få poängen måste den du värvar boka en tågresa inom 90 dagar. 

Survey Points Club

Om du känner för att besvara kundundersökningar kan du anmäla dig till Survey Points Club. Där du belönas med poäng efter avslutade kundundersökningar. Dessutom får du 250 poäng i välkomstbonus. Notera att du behöver en amerikansk VPN för att kunna använda tjänsten.

Hotellbokningar

Det kanske enklaste sättet att tjäna poäng till Amtrak Guest Rewards på är att boka hotell via Rocketmiles. Där du tjänar upp till 5.000 poäng per natt. Men räkna snarare med att tjäna runt 1000 poäng per natt. Om du använder min inbjudningslänk får du dessutom 1000 poäng i välkomstbonus när du registrerar dig och genomför din första bokning. Du kan även välja att tjäna poäng till andra lojalitetsprogram istället. Det är helt kostnadsfritt att bli medlem. 

Onlineshopping

Amtrak har en egen shoppingportal där du kan tjäna pengar. Om du inte bor i USA finns det några sweetspots i form av tjänster som amerikanska Disney+. Notera att du behöver en amerikansk VPN för att kunna använda tjänsten.

Superliner

Facebookgruppen

Om du är intresserad av Amtrak rekommenderar jag att du blir medlem i den Svenska Facebookgruppen Vi som vill resa med Amtrak. Där medlemmarna diskuterar resor och annat tågrelaterat i USA.

Slutsats

Om du drömmer om natursköna tågresor i USA är Amtrak Guest Rewards ett enkelt sätt att spara pengar. Men precis som för alla andra former av bonusresor kräver det planering för att maximera poängintjäningen. Om du följer mina tips och använder länken till Rocketmiles kommer du tjäna från 2.750 upptill 7.250 poäng. Dessutom kan du tjäna tusentals poäng genom att besvara kundundersökningar.

***

Drömmer du också om tågresor i USA? Lämna då gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

6 COMMENTS

 1. Kul att du delar med dig av såna här guider Johan! Jag läste dina andra guider om olika tåg och stater i USA. När kommer din artikel om Pacific Surfliner? Vi är ruskigt sugna på att åka den sträckan. Vet du också om det går att korsa gränsen till Mexiko?

  / Hälsningar Hasse

  • Kul att höra! Inlägget om Pacific Surfliner kommer förhoppningsvis till helgen. Ni kan absolut korsa gränsen till Mexiko. är det Tijuana du tänker på? Det kommer även ett inlägg om hur man korsar gränsen till fots. När man korsar gränsen behöver man bara ett pass samt fylla i en enkel deklaration. Dock är köerna in i USA desto längre och kan ta flera timmar. Däremot är passkontrollen väldigt simpel för turister från Europa.

 2. Tack Johan för ditt svar! Tijuana heter staden rekommenderar du ett besök? Kommer du skriva om gränsövergången också?

  / Hälsningar Hasse

  • Hm, det beror helt på vad du är ute efter. För att korsa gränserna från San Diego till Tijuana är inga problem. Dock kan nog Tijuana upplevas som slummigt jämfört med San Diego. Absolut, det kommer ett inlägg om gränsövergången.

 3. Är det lätt ett tjäna poäng sen genom Survey Points Club? Nu är jag också medlem i Rocketmiles 😁

 4. Absolut, det är bara att sitta och besvara mängder med kundundersökningar. Du får i snitt 20 – 70 poäng per undersökning. Härligt se bara till att boka hotell också 😀

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.