Policy för samarbete och annonsering

Det är viktigt att du som läsare direkt kan avgöra om ett inlägg innehåller någon form av samarbete eller annonsering. Därför har jag tagit fram en policy som tydliggör mina riktlinjer.

Grattisvarlden.se följer Reklamombudsmannens rekommendationer samt Konsumentverkets vägledning för marknadsföring i bloggar och sociala medier.

Policyn innebär:

    1. Att alltid välja samarbeten och annonsering som är relevant för dig som läsare. 
    2. Att alltid utgå ifrån egna åsikter, tankar och funderingar utan påverkan från uppdragsgivaren. 
    3. Att aldrig skönmåla brister oavsett om inlägget är att betrakta som annonsering eller ej.  

Varför ha annonsering?

Att driva en reseblogg som Grattis Världen är en investering som behöver generera avkastning. Dels för att kunna ge dig som läsare intressant och relevant information, inspiration och kunskap. Just för att du som läsare ska få ut maximalt av din resa.

Vilken typ av annonsering förekommer?

Grattis Världen är helt fri från bannerannonsering för att ge dig en så angenäm läsupplevelse som möjligt. Däremot förekommer det olika former av samarbeten och annonsering.

Sponsrat innehåll

Innebär att ett företag, organisation eller privatperson har gett ekonomisk ersättning för att omnämnas i ett inlägg.

I samarbeten med

Innebär att ett företag, organisation eller en privatperson på något sätt har bjudit på en resan eller upplevelsen.

Annonslänkar

Annonslänkar innebär att jag får provision för köp som genereras via länken. Jag väljer alltid själv ut vilka produkter eller tjänster jag marknadsför på det här sättet. Naturligtvis påverkas inte ditt slutpris.

Värvningslänkar

Värvningslänkar innebär att vi båda får någon form av bonus i samband med din registrering via länken eller genomfört köp. Bonusen består av oftast av bonuspoäng eller rabatter.

Pressutskick

Ett pressutskick innebär att en produkt har skickats till mig utan några förpliktelser om publicering eller erbjudande om ekonomisk ersättning. Om jag väljer att skriva om ett pressutskick innebär det att all text som alltid är baserad på mina egna synpunkter och åsikter. Vilka varken har påverkats eller granskats innan publicering.

Endast inlägg om pressutskick som jag själv uppskattar och finner ett värde i för dig som läsare kommer att publiceras.

***

Tack för att du stödjer bloggen! Om du har några frågor gällande min policy eller något annat är du alltid välkommen att kontakta mig via mail johan@grattisvarlden.se