Policy för samarbete och annonsering

Grattis Världen är en oberoende informationswebbplats med fokus på resor. Eftersom att det är extra viktigt att vara helt transparent mot dig som läsare följer allt innehåll på den här webbplatsen en policy för alla former av samarbeten och annonsering.

Grattisvarlden.se följer Reklamombudsmannens rekommendationer, Konsumentverkets vägledning för marknadsföring i bloggar och sociala medier samt pressetiska regler.

Policyn innebär:

    • Att alltid välja samarbeten och annonsering som är relevant för dig som läsare. 
    • Att alltid utgå ifrån egna åsikter, tankar och funderingar utan påverkan från uppdragsgivaren. 
    • Att aldrig skönmåla brister oavsett om inlägget är att betrakta som annonsering eller ej.  

Varför ha annonsering?

Att producera redaktionellt innehåll innebär en kostnad som därför behöver generera avkastning. Dels för att kunna ge dig som läsare intressant och relevant information, inspiration och kunskap. Just för att du som läsare ska få ut maximalt av din resa.

Vi uppskattar det mycket när du väljer att använda våra länkar för att handla online eller registrera dig för lojalitetsprograms bonusar och vi strävar efter att vara i förväg om vilka kort vi får ersättning för.

Vilken typ av annonsering förekommer?

Grattis Världen är helt fri från bannerannonsering för att ge dig en så angenäm läsupplevelse som möjligt. Däremot förekommer det olika former av samarbeten och annonsering.

Sponsrat innehåll

Innebär att ett företag, organisation eller privatperson har gett ekonomisk ersättning för att omnämnas i ett inlägg.

I samarbeten med

Innebär att ett företag, organisation eller en privatperson på något sätt har bjudit på en resan eller upplevelsen.

Annonslänkar

Annonslänkar innebär att jag får provision för köp som genereras via länken. Jag väljer alltid själv ut vilka produkter eller tjänster jag marknadsför på det här sättet. Naturligtvis påverkas inte ditt slutpris.

Värvningslänkar

När du använder någon av mina värvningslänkar innebär det att du får någon form av bonus i samband med registreringen eller efter genomfört köp. Bonusen består oftast av bonuspoäng eller rabatter.

Produktutskick

Produktutskick innebär att en produkt har skickats till mig utan förpliktelser om att bli recenserade. Produkter som skickas till mig ges ingen garanti för publicering, utan jag väljer själv vilka produkter jag recenserar. Kriterierna för att en produkt recenseras är att jag tror att den har ett mervärde för dig som läsare.

Vare sig företag eller annan part har granskat mina bokrecensioner innan publicering. Text, foto och åsikter är alltid mina egna och har inte påverkats på något sätt.

Boken är ett pressutskick från bokförlaget
Åsikterna i recensionen är som alltid mina egna. Läs min policy.

Böcker & Förlag

För att kunna ge dig som läsare aktuella och relevanta boktips har jag idag kontakt med flera bokförlag. Böckerna som skickas till mig ges ingen garanti för publicering, utan jag väljer själv vilka böcker jag recenserar. Kriterierna för att en bok recenseras är att jag tror att den har ett mervärde för dig som läsare.

Vare sig förlag eller annan part har granskat mina bokrecensioner innan publicering. Text, foto och åsikter är alltid mina egna och har inte påverkats på något sätt.

***

Tack för att du stödjer bloggen! Om du har några frågor gällande min policy eller något annat är du alltid välkommen att kontakta mig via mail johan@grattisvarlden.se