Att resa är en del i den personliga utvecklingen

5
544
Att resa är en del i personlig utveckling

Inlägget ingår i mitt ambassadörskap för momondo under 2019

Att resa är en del i personlig utveckling

Att resa är en del i den personliga utvecklingen

Som resebloggare kommer jag ofta i kontakt med personer som vill resa. Men som kanske inte alltid har någon polare som vill hänga med.. Då brukar jag istället föreslå att personen ska passa på att antingen resa ensam eller försöka hitta en ny resekompis. I sociala medier finns det åtskilliga resegrupper för likasinnade som också söker efter någon att upptäcka världen tillsammans med.

Om du tar dig en stund och tänker efter så håller du nog med mig om att resandet är en viktig del i den personliga utvecklingen. Inte bara den delen med att möta nya kulturer, upptäcka nya maträtter och att besöka klassiska turistfällor. Utan hela biten med att först och främst planera, söka och hitta spännande resmål.

Väl på flygplatsen ska du sedan hitta rätt och genomgå olika procedurer som inteckning, säkerhetskontroll och att så klart stångas med taxfreeshoppare som precis alla andra vill släpa överprissatt sprit över kontinenter. Bara här har du bevisat att du faktiskt klarar av något som antingen inte gör varje dag.

Det jag däremot vill göra är att ge dig en stor tumme upp!

Egentligen är jag som person ett dåligt exempel till inspirationskälla för dig som vill resa ensam för första gången. Just eftersom att jag redan i tonåren började resa på egen hand. Något som snart 20 år senare har tagit mig till olika platser jorden runt. Där jag har klivit av flygplanet eller tåget för att sedan ta mig till ett hotell utan vare sig karta eller kompass.

Istället har jag helt förlitat mig på mina egna kunskaper som jag har fått genom tusentals resor under nästan två årtionden. Kunskaper som jag gärna delar med mig av till dig som läsare och hoppas att du inspireras av när du besöker Grattis Världen.

Sen vill jag även ge dig en stor tumme upp för att du utmanar dig själv och genomför de resorna du drömmer om. Framförallt om du är en ung tjej som drar iväg ensam på en backpacking resa genom Sydostasien. Om du också känner att det är dags att hitta en resa kan du alltid söka efter flyg hos momondo. För man behöver inte resa till andra sidan jorden för att uppleva nya saker. @momondo, #owtravelers #admomondo

***

Vad är dina tankar om att resa? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hör

5 COMMENTS

  1. Väldigt mycket sanning i den tanken. Du har helt rätt i att vi som planerar resor också får utmanas av andra saker än att bara träffa nya människor och kulturer.

  2. Oj! Jag har aldrig tänkt på det ur perspektivet du beskriver men det är ju helt sant. Jag gillar dina mer analytiska artiklar där jag får tänka efter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.