Blev visst både Washington D.C. och Shanghai!

0
113

Washington DC & Shanghai | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seBlev visst både Washington D.C. och Shanghai!

Som jag skrivit innan så har jag haft 4 vouchers på €125 styck från SAS. Som har legat och skräpat efter en inställd flight. Så nu när SAS hade sin senaste kampanj så var det dags att använda dem. Så vad sägs om en tur och retur till Washington D.C för 614 kr samt Shanghai för 617 kr?

När jag fick mail från SAS om deras kampanj med resor till USA och Asien från 2999 kr så var jag snabb att kolla datum och tillgång. Så jag skrev ner en lista med potentiella resmål och datum. Som jag tog med mig till Arlanda för att boka biljetter över disk.

SAS priserSAS kampanj på resor till USA och Asien från 2999 kr.

Den 11 september i fjol så blev min flight från Köpenhamn till Berlin inställd. Så som kompensation för att jag blev ombokad från SAS Plus till Air Berlin i ekonomistol fick jag totalt 4 * €125 i vouchers från SAS. Men för att kunna boka resor med dessa så måste man antingen ringa SAS kundtjänst eller eller besöka någon av SAS biljettdiskar. Så jag passade på att åka ut till Arlanda lite tidigare en varm lördagseftermiddag när jag ändå skulle med en eftermiddagsflight till Köpenhamn.

Cirkusuppvisning på första parkett

Men det skulle visa sig att det var mer invecklat att boka biljetterna över disk än vad jag hade kunnat ana. För personalen i disken var inte helt införstådda med hur man faktiskt skulle göra för att boka biljetterna. Och upplyste mig om att de flesta faktiskt ringer och bokar. Men hon som hjälpte mig blev lite nostalgisk och tyckte bara att det var roligt. En dryg halvtimme senare bjöds vi på spektakel som hör hemma i ett gråta-ut-och-klaga-på-allt-är-flygbolagets-fel! reportage i Aftonbladet. Även om det antagligen är vanligare än man anar att personalen i informations- och biljettdisken får hantera liknande ärenden. Så blev jag smått förbryllad över cirkusen som utspelades några meter ifrån mig!

Missar man en flight så står tusen åter?

Först så var det någon snubbe som hade fått sin väska försenad och högljutt klagade över detta. Trots att erbjudandet om kompensation på €125 kom som ett brev på posten. Sen så kom det även två brudar som storbölade över att de hade missat sin flight med Norwegian. På grund av att ingen hade upplyst dem om att deras bagage inte skulle checkas vidare med Norwegian. Och att dem därför hade fått vänta på bagaget trots att de hade bokat separata biljetter med knappt 30 minuters transfer. Så när dem kom till Norwegians incheckningsdisk så blev det stopp och då var det naturligtvis SAS som skulle få skulden för det.

Trots att de blev upplysta om att det var deras eget fel då dem bokat på någon suspekt onlineresebyrå och redan från början hade haft för kort bytestid så gick det inte in. Mitt i tramset så stod jag och kunde nästan bara le åt hela spektaklet. För det slutar inte riktigt här..

Pappa betalar allt och ”stämmer” SAS..

När den ena bruden i tjugoårsåldern ringer din farsa och ber honom boka två nya biljetter skriker hon dessutom att han ska stämma SAS för att dem missade sin flight med ett helt annat flygbolag. Just där och då brast det för mig och jag kunde inte hålla mig för skratt. Som mest bestod av hur jävla illa det var att dem nu skulle missa en halv dag på en veckas all inclusive i Ayia Napa, Kos eller vart man nu åker för att få klamydia och bli drogad på dansgolvet nu för tiden? Ofta när jag reser så ser jag arroganta människor som lever i samma typ av bubbla som dessa snorkfröknar. Och av egen erfarenhet så har jag lärt mig mycket den hårda vägen när det kommer till resande. Och framförallt att man aldrig ska boka separata biljetter om man inte har minst ett par timmars bytestid till godo. Inte minst så är den här resebloggen ett målande exempel på mina lärdomar och anekdoter. Men och andra sidan så är ju även Grattis Världen en annan bild av den perfekta semester.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.