Arlanda – Oslo – Berlin – Köpenhamn – Arlanda: på en dag

7
47
Millage Run | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Millage Run | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seDå våra planer att flyga upp till Luleå och besöka bode tyvärr blev inställda. Så valde jag att boka en ny resa till Berlin den 11:e september. För att göra en så kallad Mileage Run, vilket i praktiken innebär att man flyger till en flygplats och sedan åker vidare med första möjliga flyg. Enbart i syfta att samla bonuspoäng eller miles för att levla upp sin medlemsstatus. I mitt fall så förlänger jag mitt silverkort med målet att få ett guldkort innan den 30: november.

  • Arlanda – Oslo
  • Oslo – Berlin
  • Berlin – Köpenhamn
  • Köpenhamn – Arlanda

10 timmar i Berlin

Men till skillnad från en vanlig Mileage Run så har jag bokat in en mellanlandning med en mellanlandning på 10 timmar i Berlin. Min tanke är att åka till den bohemiska stadsdelen Prenzlauer Berg. Planen är så klart även att bunkra upp med alkohol på Kastrup.

Man besöker inte  Berlin utan att äta en Currywurst

Jag har tidigare skrivit i Grattis Världen om danskarna och deras sabla Rød pølse. Som jag av någon underlig anledning tvångsmässigt måste förtära så fort jag befinner mig i Köpenhamn. Och naturligtvis är tyskarna också experter på att hitta på konstiga korvar. För vem kommer på att man ska besudla en vanlig korv med currypulver? Så när man besöker Berlin så är det obligatoriskt att äta en äkta Currywurst som närmast kan beskrivas som en crossover mellan Sibylla och en skitig bakgata i Bangladesh. Så är man i Berlin, så gör man som berlinarna gör och beger sig direkt till det berömda gatuköket Konnopke’s Imbiss som är beläget i Prenzlauer Berg.

 

7 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.