Berlin VS Grattis Världen 2 – 0 : Men ett försök kvar på torsdag

2
87

Berlin Tegel Airport | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seBerlin VS Grattis Världen 2 – 0

Första delen av min revansch av två med Berlin. Förra gången så slutade det med ett inställt flyg och trasiga whisky flaskor. Men jag bokade två nya Berlinresor den här veckan och på torsdag är det dags igen för ett tredje besök.

Berlin Tegel Airport | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seSom tidigare Europas tråkigaste flygplats

Att landa klockan 9:55 i ett grått och regnigt Berlin vad inte så uppiggande som man kanske kan tro. Så jag bestämde mig ganska fort för att strunta i att ta bussen till Berlin Aquarium. Och istället utforska utforska den tråkigaste flygplats som jag besökt på länge. Sist så hittade jag ju inte ens till D-piren utan fick leta och försöka fråga mig fram. Däremot så var det gudomligt att få dricka gott isté som jag verkligen har saknat sen jag flyttade från Malta i början av sommaren. För även om en flaska kostar €2.5 så är det värt vart enda cent.

Berlin Tegel Airport | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seTyskar..

Jag fick ett tips om att man skulle kunna besöka en utsiktsplats uppe på taket till huvudbyggnaden. Enligt skylten så skulle den vara öppen från klockan 10 fram till 18:00. Men efter att ha hängt på låset fick jag veta att den under hösten enbart är öppen på helger. Men inte en enda skylt om dessa öppettider..

Berlin Tegel Airport | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Berlin Tegel Airport | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Berlin Tegel Airport | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seLufthansa Lounge Berlin Tegel Airport

Allt slutade med att jag spenderade några timmar i Lufthansas business lounge där jag även träffade på en gammal vän. Som fick min tid att gå mycket fortare innan han skulle flyga vidare. Och jag ser verkligen fram emot att få mitt SAS Eurobonus Gold! Dock är faktiskt business loungen helt okej, även om jag vill ta höger nästa gång in i Senator Loungen. Sen så träffade jag en hel del intressanta människor. Av någon andning så hamnade jag i ett samtal med en japansk affärsman som frågade om jag inte hade varit med på planet från Sverige. Sen var vårt samtal igång under någon timme.

Och efter att ha fått mitt namn utropat två gånger under dagen så bestämde jag mig för att gå till D-piren i tid. Men i säkerhetskontrollen så tog det stopp och jag fick genomgå en extra säkerhetskontroll. Men skönt nog så slapp jag höra mitt namn ropas ut den här gången och jag var i god tid till SK0680. Väl på Kastrup s

Berlin Tegel Airport | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se666

Först dagen efter så fick jag se en ganska så festlig sak- När jag skulle rulla in koden på min ena resväska. Så upptäckte jag att någon hade rullat in 666? Kanske en lastare som har gjort det som en markering på att jag är en ond människa som packar med övervikt. Vad vet jag, men humor är det sannerligen. Och om det kommer fram vem som har gjort det så bjuder jag på en öl. 

2 COMMENTS

  1. […] Jag har besökt Berlin många gånger tidigare. Och bara nu under september/november så blev det tre resor till staden ifråga. Men jag har aldrig riktigt tagit mig tid till att besöka Berlin Zoo. Som är en av stadens två djurparker. Men i den här gången så hade jag bestämt mig för att faktiskt ta mig själv i kragen och spana in lite djur.  Då det förra gången tyvärr blev inställt. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.