Berliner Zoo och Aquarium Berlin en kylig dag i november

2
66
Berlin zoo | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Berlin zoo | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seBerliner Zoo och Aquarium en kylig dag i november

Jag har besökt Berlin många gånger tidigare. Bara nu under nu under hösten blir det här mitt tredje besök. Men jag har aldrig tidigare besökt Berliner Zoo, som är en av stadens två djurparker. Men en kylig dag i november är kanske inte den ultimata utflyktsdagen. Väl på Berlin-Tegel Airport beställde jag en Uber och angav Berliner Zoo som min destination. Efter några minuter dök en VW Polo upp med en glad tysk som välkomnade mig till Berlin. Resan tog knappt 10 minuter och kostade €4.

Väl framme vid entrén fick jag känslan av att det var stängt? Eller vad får du för intryck av bilden här ovanför? Men jag visste att Men jag visste att Berlin Aquarium (som huserar i den slitna byggnaden bredvid) var öppet. På deras hemsida stod det att en vuxenbiljett kostar €4. Men vid biljettluckan fick jag även frågan om jag ville besöka deras zoo? Så en rabatterad kombibiljett kostade mig €13 vilket ändå är rimligt. För ett besök på Tysklands största akvarium och jag har länge vilja se akvariets samling av sydamerikanska pilgiftgrodor.

Berlin zoo | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seAquarium Berlin

Är faktiskt ganska imponerande med sina samlingar av djur och fiskar. Och att spendera några timmar här en vardag i november när det nästan var folktomt var perfekt.

Och anakondorna är riktigt imponerande! Bland de största som jag har sett hittills på en Europeisk djurpark.

Naturligtvis så dör mitt batteri på mobilen. Så jag fick aldrig riktigt chansen att ta några imponerande bilder på fiskarna och reptilerna. Även jag hann snabbladda den lite medan jag satt och fikade. Men jag tycker dock inte att samlingen av fiskar var speciellt imponerande. Och pilgiftgrodorna då? Terrierna var små som syltburkar och jag kunde bara se någon ynka groda.

 

Berlin zoo | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seEfter någon timme vad det dags för mig att besöka Berliner Zoo

Nog för att jag har besökt en del olika djurparker genom åren. Och jag misstänker att lejonen var inne i stallhuset just för att det är höst och på sin höjd på 12°C ute. Till skillnad från den varma savannen där de får dåsa i skuggan. Efter att ha sett både flodhästar, zebror, elefanter etc och skumma djur som jag inte ens vet namnet på. Så var jag nöjd med mitt besök och kommer att göra ett nytt besök under den varmare åtstiden för att ge ett bättre blogginlägg.

Har du besökt Berliner Zoo eller Aquarium Berlin? Eller har du andra tips i Berlin? Skriv gärna en kommentar här under.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.