Blott Sverige, svenska krusbär har. Mina tankar från Malta

0
82

Blott Sverige, svenska krusbär har. Mina tankar från Malta

Nu sitter jag här i solen och njuter av stillheten med en kall Cisk Lager. På höjden vid min lägenhet bortom folkvimlet och turisterna nere vid strandpromenaden i Balluta Bay. Det är alltid samma stammisar här och några nickade igenkännande när jag beställde en kall öl vid den slitna bardisken.  

Det ironiska är bara att jag faktiskt aldrig tidigare har satt min fot på ork’s bar, trots att jag bor precis ovanför. Och har gått förbi hundratals gånger de senaste halvåret. Ändå så har jag och stammisarna lärt känna varandra på avstånd. Nästan nostalgiskt börjar jag tänka på att det faktiskt har gått snart sju månader sedan jag satt på en obekväm träbänk på Heathrow Airport utanför London. Tillsammans med hela mitt liv i två resväskor efter ett förhör med brittiska passpolisen.

Men trots att Malta har blivit mitt nya hem, så har jag ändå bestämt mig för att tillbringa sommaren i Sverige. Delvis för att jag ändå måste genomgå en vidareutbildning för att kunna jobba mer självständigt. I april så reste jag hem en sväng för att hälsa på en gammal polare och fira hans 30-årsdag. Men trots allt så är ju den svenska sommaren magisk på många sätt med sitt daggvåta morgongräs, ljusa nätter och varma dagar. Sen ska det bli skönt att slippa den annalkande turistinvasionen av odrägliga och dekadenta slynglar samt charterturister som översvämmar Malta under sommarmånaderna.

Om du tänkte pika mig om att jag börjar bli en grinig gubbe. Så kan jag bara hålla med dig om den saken. Jag närmar mig 30 år med stormsteg och vill inte beblanda mig med en testosteronfylld och hormonstyrd pöbel på LSD. Just när medelåldern på bargatorna ligger på 17 år och alla över 23 år anses vara föråldrade russin.

Men Grattis Världen tar inte semester

För jag kommer i mån av tid och resmål fara runt en del i sommar och självklart blogga om det. För jag planerar att åka på en bekväm tågluff till hösten. Och på måndag åker jag en snabbvisit till Slovakiens huvudstad Bratislava. Sen kommer det sannolikt bli en del kortare weekendresor under sommaren ned SAS. Som har slagit på stora trumman och deklarerat att dem erbjuder enkelresor för 399:- ut i Europa.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.