Lounge: The Loft på Brussel Airport (BRU)

3
149
Brussels Airlines lounge The Loft
Brussels Airlines lounge The Loft

Brussels Airlines lounge The Loft

Bryssel-Zaventems flygplats är kanske inte den vanligaste flygplatsen som vi svenskar besöker. Om vi inte ska besöka Bryssel eller flyga till mer udda destinationer i Afrika som Angola, Sierra Leone etc. Det är även Brussels Airlines huvudflygplats.

The Loft är Brussels Airlines flagglounge belägen i A-terminalen. Samma terminal som flygbolaget använder för sina Schengenflyg. The Loft totalrenoverades under 2014 och har en yta på 1.240m² och besöks årligen av över 300.000 gäster.

Loungens koncept är uppbyggt kring fyra ledord – komfort, teknologi, design och belgisk gastronomi. Designen är framtagen i samarbete med flera ledande belgiska designers. Loungen består av åtta olika sektioner som alla fyller sin specifika funktion.

Brussels Airlines lounge The Loft | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Brussels Airlines har i ett nära samarbete med Microsoft och Designit som skapat en digitalservice där man som besökare kan låna en Surface Pro 3 och genom tjänsten Conneted Lounge. Kan man sen som exempel boka ett duschrum, mötesrum eller vilorum. Du har även möjlighet att se aktuell flygstatus och du är hela tiden uppdaterad om när det är dags att gå till gate. Appen ”Connected Lounge” finns även att ladda ner för användning på din egen datorn.

I loungen jobbar även en loungevärd ”Maitre de Lounge” som har butlerutbildning och som finns på plats för att assistera gästerna under deras vistelse i loungen.

Brussels Airlines lounge The Loft | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

I vardagsrummet ”the living zone” finns olika artefakter från kända belgiska karaktärer som Tintin. Vilket inte minst fångar mitt intresse.

Tillträde

Loungen är endast tillgänglig för passagerare som reser med Brussels Airlines eller Star Alliance anslutna flygbolag i business class. Även passagerare som är Star Alliance Gold har tillträde oavsett biljettklass och kan även ta med en gäst.

Brussels Airlines lounge The Loft | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seMat och dryck

Matutbudet i loungen kommer från Autogrill chefs och består under dagen av en hälsosam frukost, sallader, ölsnacks och olika pajer. Utöver det finns belgiska våfflor, rispudding, äppelpaj, munkar och chokladmousse. Självklart finns det även ett bra utbud av belgisk öl med sorter som Stella Artois, Hoegaarden, Leffe Brown och Blond. Det finns även ett utbud av olika obelisk ostar. Det finns även en obemannad baravdelning mer både premiumsprit, vin och champagne.

Brussels Airlines lounge The Loft | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seFaciliteter

Utöver dagstidningar och belgisk litteratur finns även flera arbetsplatser och även internetdatorer i ett separat arbetsrum.

Brussels Airlines lounge The Loft | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Det inns även fyra separata duschrum med LED-belysning och inbyggd musik.

Exklusivt VIP-område HON Cirkel och senatorer

Brussels Airlines använder Lufthansas bonusprogram Miles & More. Och har därför ett exklusivt VIP område för HON Cirkel och Senator medlemmar. Området innehåller ett toppmodernt Miele- kök, ett vardagsrum för att koppla av eller vara produktiv före flygningen och en förändrad konstsamling av utländsk och belgisk konst.

Slutsats

Jag har besökt The Loft ett par gånger nu och jag tycker att det är en riktigt trevlig lounge. Men tyvärr är utbudet av varm mat inte speciellt bra. Utöver pajer brukar det inte vara så mycket mer än olika soppor. Men det är skönt att sitta ner i en av fåtöljerna i det med avskilda ”the living zone”. Men framförallt är det skönt att kunna boka ett av duschrummen och koppla av efter en längre dag inne i Bryssel eller under en mellanlandning.


Har du besökt The Loft eller någon annan flygplatslounge? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

3 COMMENTS

  1. Wow, tänk om den upplevelsen hade funnits på den tiden jag veckopendlade till Bryssel… Najs med duschmöjligheter; det har jag aldrig ens funderat på vid mina loungebesök!

    • Nej jag kan tänka mig att det hade varit trevligare. Vad det gäller duschar så finns det i ett flertal av guldloungerna inom Star Alliance. Jag antar att du besökte gamla SAS loungen som fanns på BRU tidigare?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.