Kuba, samt Castro & Co får tyvärr vänta på mitt sällskap

0
117
Fidel Castro, Prime Minister of Cuba, smokes a cigar during his meeting with two U.S. senators, the first to visit Castro’s Cuba, in Havana, Cuba, Sept. 29, 1974. (AP Photo)

Kuba, samt Castro & Co får tyvärr vänta på mitt sällskap

Nu har jag en dryg månad kvar, att bestämma mig för vart jag ska fly när jag fyller år. För det kommer ju knappast bli Las Vegas som den testosteronfyllda och stereotypa hejarklacken ivrigt har propagerat för.

Tyvärr så måste jag även skjuta upp min planerade vinterresa till Kuba över jul. Då jag inte riktigt har den tid som en sådan resa faktiskt kräver. Så den slitna baren i Havanna får gott vänta på att jag sätter mig vid dess bardisk med en cigarr och en kupa rom i sällskap med en bok av Ernst Hemingway.

För jag har målat upp en smått romantisk bild av hur den slitande takfläkten surrar över mitt huvud, tonerna av musik från en jock-box som spelar repiga skivor. Samt folkvimlet runt omkring som rör sig likt myror utanför min bubbla.

Men bara för den sakens skulle så har jag inte gett upp mina planer på att försvinna från Sverige några dagar i samband med min födelsedag. Men frågan är fortfarande vart jag ska gömma mig från alla mina vänner och familj som troligtvis vill påminna mig om att jag faktiskt fyller 30 år och bör uppvaktas för detta. När jag vänligen men kanske lite bittert har påpekat att jag inte vill göra något jippo av det hela.

Inte för att jag har ångest utan mer för att jag inte tycker att det är något att fira. Så det visar sig väl vart jag tar vägen. Det enda som jag vet är att jag ska ner till Köpenhamn om någon vecka för att andas lite. Genom att umgås med lite vänner i sällskap av kall pilsner och smørrebrød. 

Oavsett hur det blir med allt så kommer Grattis Världen snart med ett nytt blogginlägg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.