Event: Dags för tågsemester i samarbete med Vagabond

0
48

Dags för tågsemester i samarbete med VagabondDags för tågsemester i samarbete med Vagabond

Den 14 maj arrangerades en mingelkväll om tågsemesterresor på The Loungery Bar. En liten och avlång bakficka på Östermalm. Under kvällen hade Vagabondredaktören Per J Andersson tillsammans Susanna Elfors grundaren av gruppen Tågemester en panel där David Isaksson från kommunikationsbyrån Global Reporting agerade moderator.

”Intresset för att semestra med tåg har ökat dramatiskt i år efter en vinter med en hetsig debatt om flygets klimatpåverkan. Allt fler återupptäcker Interrailkortet och bokar direkttåget Malmö–Berlin. Men sedan då? Hur hittar jag Europas vackraste järnvägar, skönaste nattåg och tjusigaste järnvägsstationer? Och hur i hela världen bokar man en sitt-, sov- och färdbiljett till kontinenten sedan SJ slutat sälja utrikesbiljetter?”

Totalt fanns det 70 förköpsbiljetter för 100 kr styck. Vid avprickningen visade det sig att jag hade varit den första som hade anmält mig. Men varenda biljett var slutsåld! Och den lilla lokalen var smockfull till bristningsgränsen. Vilket bidrog till att alla inte ens fick sittplatser

Under kvällen pratades det om hållbarhet, tågets och flygets miljöpåverkan vilket inte var lika uppskattat av alla deltagarna. Vilket var ganska ironiskt med tanke på att jag aldrig har sett så många cykelhjälmar sammanlagt i en bar. Men jag förstår reaktionen eftersom att jag också gick dit främst för att få konkreta tips om tågresor.

Även om det pratades en ganska mycket om hur det var när tåget introducerades på 1830-talet, tågets roll i litteraturen, populärmusiken och filmen. Förhoppningsvis är det här början på ett återkommande koncept. Även om det behöver lite bättre organisering vad det gäller ljud och plats. Även om det så klart är trevligt att mingla med en kall öl.


Var du på eventet eller tycker du att det verkar intressant? Lämna gärna en kommentar här under. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook samt följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.