Därför är det rätt värdelöst att hyra cabriolet i USA

52
387
Hyra cabriolet i USA

Därför är det rätt värdelöst att hyra cabriolet i USA

Hyra cabriolet i USA? Visst det är ganska coolt att cruisa fram och känna vinddraget, dofterna och solen längst vägarna. Det tillför helt enkelt en extra dimension som inte kan upplevas i en bil med tak. Men ärligt talat så är det ganska värdelöst under en road trip. 

I samband med min och Tommys gemensamma semester i San Francisco så bokade jag en hyrbil hos Avis. Eftersom att jag visste att vi skulle köra både Highway 1 samt besöka Yosemite National Park så bokade jag en fyrhjulsdriven bil (kategori D).

Tack vare att jag nu mer är Avis President’s club medlem. Så fick jag ett erbjudande om att uppgradera kostnadsfritt till en Camaro RS cabriolet. En förhållandevis rolig bil att köra, trots att den bara var utrustad med en 3.6 liters V6:a på 335 hk. Så skickade den på rätt skapligt i sitt sexväxlade manuella läge med två svarta däckspår efter sig.

Jag har gjort ungefär 20 längre och kortare road trips runt om i USA genom åren. Vilket har lärt mig en hel del om både trafiken och komforten. Så egentligen hade jag föredragit en JEEP Wrangler.

Men samtidigt så passade det perfekt med en en cabriolet så att jag kunde skriva det här inlägget. Just eftersom att jag ofta påpekat att det är bättre att hyra en större bil med mer bagageutrymme. 

Hyra cabriolet i USA

Vad kostar det att hyra en cabriolet i USA?

Att hyra en cabriolet är förhållandevis billiga i USA. Även jämfört med vad en traditionell familjebil kostar. När jag bokade hyrbilen så kostade den $220 under sex dagar. Hade vi betalat fullpris för vår Camaro så hade den kostat $364 för en hel vecka.

Bränsleförbrukningen jämfört med en vanlig mellan stor personbil? Blandad körning så skulle jag tippa på att vår Camaro drog runt 0.9 per mil, alltså som en vanlig bil. Men jag har för mig att vi snittade runt 1.6 per mil baserat på de 150 milen vi körde. 

Men då körde vi även genom hela Yosemite tur och retur där vägen delvis går drygt 2.500 m.ö.h vilket kraftigt påverkar förbrukningen eftersom att det är mindre syre på den höjden.

Sen hade vi väl tunga gasfötter på nätterna när trafiken var minimal. Vi betalade i snitt 8 kr per liter bensin så det blev ändå rätt prisvänligt att köra.

Hyra cabriolet i USA

Bagageutrymme

Den största nackdelen med en cabriolet är det ytterst begränsade bagageutrymmet. När taket är uppfällt så finns det plats för två medelstora resväskor. I vårt fall var det en Samsonite Cosmilite Spinner 69 cm samt en Samsonite Lite-Shock 69 cm. Min kabinväska en Samsonite Spark 55 cm fick placeras i baksätet under hela resan.

Med taket nedfällt så försvinner halva bagageutrymmet vilket resulterar i att det endast går att ha en väska i bagageutrymmet. Så resten av bagaget lär placeras i baksätet istället.

Hyra cabriolet i USA

Är ni fler än två personer?

En bild säger mer än tusen ord? Okej, en cabriolet är väl perfekt om man är högst två personer. Att försöka klämma ner en tredje person i baksätet är inte att tänka på. Framförallt när baksätet på en cabriolet mer är som en dekoration. 

Trots att vi hade våra stolar maximalt tillbakaskjutna så upplevde jag att
sittkomforten som trång med mina 189 cm. Och då var det en knapp dm kvar mellan stolsryggen och kanten på baksätet. Om ni är mer än två personer så skulle jag rekommendera att ni hyr en SUV istället. Dessutom är det tryggare och bekvämare vid längre resor. 


Vad är din uppfattning om cabriolet? Eller har du åkt på en road trip Lämna gärna en kommentar här under. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

52 COMMENTS

 1. Förstår vad du menar med nackdelarna men det är ändå en sån grej man vill göra någon gång 🙂 vinden i håret på motorvägarna i USA!

  • Ja det är ju en dröm som många har. Jag upplevde den för massor med år sedan och insåg redan så att det inte var så ultimat sätt att resa på 😀

 2. Wow ! Det är ju verkligen en rolig grej att göra ! Klart man vill kunna glida runt i stil någon gång 👌🏼och usa är verkligen ett ställe jag vill åka till , dock är jag flygrädd haha

 3. Beror ju på vad det är för cab! Min familj har en olds med cab och där är det bra med plats då den är 5 meter lång och 3 meter bred 😂 Men en sån gammal bil är väl överlag rätt osäkert att åka så långt med 💁‍♀️ Kul ändå att få åka lite fin bil 😀

  • Ja en gång i tiden kunde jänkarna bygga ordentliga bilar. På den tiden kunde man ju gömma en elefant i skuffen utan problem. Men nu är det mest plast och lika tråkiga vägegenskaper som det alltid har varit.

 4. Min man och jag har varit på flera roadtrips i USA. När vi körde SF-LA hyrde vi en mustang – kändes som ett måste – och det fungerade perfekt. Visst, det var lite trångt i bagageutrymmet men vi fick plats med våra väskor och det var ju huvudsaken. 🙂

  • Ah kul 🙂 Jag gör minst en road trips per år i USA. Men jag föredrar större bilar med rejält bagageutrymma. Men om ni åkte SF-LA körde ni Highway 1 då?

  • Absolut, vad det gäller bilval är vi helt ense. Äsch USA har inte sett bättre ut nu än det gjort på många år. Landet går framåt oavsett vad folk tycker om Trump.

  • Det är ganska kul kortare sträckor 🙂 Men rätt obekvämt efter några mil. Framförallt väldigt opraktiskt med tanke på hur det är med bagaget.

 5. Nu är jag sjukt ointresserad av bilar, men jag kan förstå tjusningen av att cruisa runt i en sån i USA, vi hade en stor bil sist vi åkte runt i usa, kommer inte ihåg modellen (bilintresse=0) I dec blir det Miami för oss, vet att en bil är hyrd, men vad det är för ngn har jag noll koll på. Vi är 7 pers som ska åka runt, så någon cab blir det inte.

  • Visst det har sin charm men blir snabbt obekvämt. Så jag föredrar som sagt en SUV eller en JEEP. Åkte ni ner längst Florida Keys ut till Key West? 🙂

  • Äsch Tommy var nöjd och det var ganska skönt att glida längst Highway 1 när solen värmde. Det är mest bara att det inte är en bil som är byggd för långkörning 🙂

 6. Vi hyrde cab sist vi var där, jag mamma och pappa. Det var skönt för mamma och pappa som satt fram, men mig som satt bak och inte hade nått skydd alls, inte lika skönt, hahah <3

 7. Åh vad nostalgisk jag blir när jag läser ditt inlägg. San Francisco, hyra bil. Jag har också gjort det men inte med en cabriolet dock. Jag har aldrig gillat att åka i högre fart med cabriolet pga att det, hur tantigt det än låter, ger mig ett obehag i öronen. Kul att ni fick åka Highway 1 🙂

  • Ja det var lite nostalgiskt för mig med. Är några år sedan jag besökte San Francisco sist, så det var ett kul återseende 🙂 Vad det gäller att köra fort med cab så håller jag helt med dig. Men ut ur korsningar blev det några gaspådrag (A). Sen är ju Highway 1 rent magisk att åka.

  • Ja jag har besökt USA mer än 20 gånger och det finns hur mycket som helst att se och göra. Om ni ska bila runt så se till att ha väldigt gott om tid på er 🙂

  • Äsch alla kan komma in i USA. Om inte ESTA är en väg så funkar ett besök på ambassaden och en visumansökan. Jag har vänner med digra register som blivit insläppta.

  • Haha ja det är kul första milen innan kroppen känns som mos. Dels sitter man ganska obekvämt sen är det rätt trångt för den delen. Så jag föredrar ordentliga bilar som SUV eller JEEP när jag väl åker runt där.

 8. Visst har vi tänkt tanken på att hyra en cabriolet när vi varit i USA, men tanken har stupat av ungefär de anledningarna du skriver om. Bara att få plats med bagaget hade varit helt omöjligt!😂

  • Haha ja det är många som drömmer om att ratta runt i den där taklösa muskelbilen. Men när man väl tänker efter så är det rätt opraktiskt 😂 Normalt reser jag med fyra resväskor när jag är över, men den här gången hade jag bara en som tur var.

  • Nej jag hade normalt sett inte heller hyrt en. Men eftersom att det var gratis och för att Tommy gillade tanken på det så blev valet enkelt. Sen fick jag ju även möjlighet att skriva det här inlägget 🙂

  • Den var ganska pigg men om man ska rita laktis eller gasa så är den inte så mycket att hurra över. Men som sagt en JEEP hade spöat den där kärran komfortmässigt vilken dag som helst 🙂

  • Haha nej det är som sagt inte den smidigaste bilen 😂 Blandad körning skulle jag tippa på att den drar runt 0.7 per mil alltså som en vanlig bil. Men jag har för mig att vi snittade 1.2 per mil på 150 mil. Men då körde vi även genom hela Yosemite tur och retur där vägen delvis går 2.500 m.ö.h vilket kraftigt påverkar förbrukningen eftersom att det är mindre syre på den höjden. Sen hade vi väl tunga gasfötter på nätterna när trafiken var minimal. Men en liter bensin kostar runt 10 kr så det blir ändå rätt prisvänligt att köra.

 9. Du, det kostar och ligga på topp och comforten är inte alltid så där hög i alla lägen när det väl gäller, du får glida fram med klass.. Eller oklassigt 😎

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.