Fyra anledningar varför du borde dricka bra cocktails

4
794
Cocktail
Cocktail

Fyra anledningar varför du borde dricka bra cocktails

Det finns något sofistikerat och lite världsvant med att beställa en tidlös cocktail vid bardisken. Att dessutom få se hur en professionell bartender skapar den från grunden är ett skådespel. Låter det snobbigt? Absolut, men efter att du har läst det här inlägget kommer du förstå vad jag menar och framförallt varför du borde besöka en riktig cocktailbar.

  • Det finns en cocktail för alla

Frågar du mig, är det mest spännande med just cocktails dess mångfald av stilar. För det finns verkligen någon för alla. Haken är väl bara att det finns hundratals, om inte tusentals recept att botanisera bland innan det är dags att kasta in handduken. Men så länge du vet om dina mest grundläggande smakpreferenser vet du precis vart du ska börja. Oavsett om du villar rom, tequila, whiskey, bourbon, vodka, gin, eller rent av alkoholfritt kan jag garantera att du kommer hitta den cocktail som blir din nya favorit. 

  • Det är ett hantverk

En professionell bartender ska inte bara servera dig en perfekt cocktail. Utan även få dig att känna dig välkommen och bekväm vid baren. Dessutom kunna hjälpa dig när du inte är säker på vad du vill dricka. Som om det inte vore nog ska även hundratals recept och olika tekniker memoreras.  

  • Historien bakom

Det låter kanske lite väl nördigt i sammanhanget. Men att ha lite bakgrundsfakta om den cocktail du beställer kommer bara ge dig lite mer njutning. Det finns en anledning till varför folk vallfärdar till vattenhål som lyxiga Raffles Hotel för att dricka en Singapore sling eller till andra barer där ikoniska cocktails har skapats. 

  • Sällskapet

Oavsett om du bjuder ut någon på en dejt eller bara bestämmer dig för att gå ut med ett gäng polare kan jag lova att den gemytliga stämningen på en takbar eller en cocktailbar. För i grunden handlar det egentligen mest om att få en bra upplevelse.

Efter att du läst mina fyra punkter ovanför hoppas jag att du har blivit inspirerad. Själv har jag väl alltid varit intresserad av cocktails och dess historia. Men det är först nu på senare år som det det har fått blomma ut på allvar. Om du uppskattar att jag slänger ut inlägg om dryck och dryckeskultur då och då får du gärna lämna önskemål här nedanför.

***

Vilken är din favorit cocktail? Lämna då gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

4 COMMENTS

 1. Jag älskar verkligen cocktails! 😍 Kul att en kille vågar stå för det också 😘 Du får mer än gärna skriva om drinkar 🥃 🍸 🍹

 2. Bästa sommardrinken- en GT.
  Bästa vinterdrinken- en dry Martini.
  Gin är nästa spriten med minst finkel i.!
  Skriv gärna om olika Gindrinkar😄
  Med vänlig hälsning, Ann

  • Haha då ska du prova hemkokt brandy i Louisiana. Där kan vi snacka finkel! 😄
   Men absolut, det kommer en hel del drinkar och en djupdykning i deras historia fram över. Jag måste bara ordna med alla förberedelser för att ta ordentliga bilder. Gin har en väldigt intressant historia och i synnerhet GT. Tanken är även att jag ska besöka en del ginbrännerier. Men COVID-19 kom emellan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.