Det stundande reseåret 2020 – första kvartalet är redan fullbokat!

4
55
Grattis Världen Nyårskrönika 2020
Grattis Världen Nyårskrönika 2020

Det stundande reseåret 2020

I vanliga fall brukar jag publicera min nyårskrönika med alla mina milstolpar och höjdpunkter från det gångna året. Men innan dess tänkte jag passa på att sammanfatta mina resplaner för det första kvartalet 2020. Som redan nu är fullbokat med både längre och kortare resor till när och fjärran.

För vad kan vara mer intressant än att läsa om alla mina stundande utflykter? Antagligen det mesta, framförallt resultatet som kommer av resorna i form av guider och andra inlägg. Men tills dess får du hålla till godo med en inblick i vad som står i min kalender. Men misströsta inte min nyårskrönika kommer den också.

Triss i resmässor

Från januari fram till mars brukar jag vanligtvis besöka ett flertal resemässor runt om i Europa, dels för att hänga med i trenderna men även för att knyta kontakter. I år hinner jag dock bara besöka tre av dessa. Samtliga på bekvämt avstånd på andra sidan Östersjön.

    • MATKA Nordic Travel Fair (Helsingfors) 16 – 19 Jan

Matka Nordic travel fair är norra Europas största resemässa med över 1000 utställare från 80 länder. I år är jag dessutom pressinbjuden och reser redan dagen innan till Helsingfors för att medverka på branschdagen.  

    • Balttour (Riga) 1 –  2 feb

Baltikums största resemässa Balttour arrangeras för 27:e gången i ordningen. Mässan är uppdelad i två hallar där den ena hallen är avsedd för lettiska och internationella företag i turistbranschen. Medan den andra hallen är helt avsedd för Lettiska regioner. Även i år är jag pressinbjuden. 

    • Tourest (Tallinn) 7 –  9 feb

Baltikums äldsta och största resemässa Tourest arrangeras för 29:e gången i ordningen. Mässan är uppdelad i tre hallar där estniska och internationella researrangörer samsas. Två av hallarna är helt tillägnande Estlands regioner och kultur. Även till Tourest har jag fått en pressinbjudan. Men jag åker nog hem samma kväll för att hinna packa inför min tripp till LA.

Los Angeles 10 – 17 feb

Innan jul spontanbokade jag en resa med SAS till Los Angeles under deras Friends & Family kampanj och lade därefter in ett uppgraderingsbud från Plus till Business. Men vad jag ska hitta på i Los Angeles är dock inte helt planerar ännu.

Just nu lutar det mest mot en tågresa ner till San Diego med Pacific Surfliner. Väl där blir det antagligen en promenad över gränsen till den mexikanska staden Tijuana. Sen funderar jag på om det inte är värt att göra en avstickare till spelstaden som aldrig sover för att göra ett långt studiebesök vid studiebesök vid roulettborden i Las Vegas.

Sri Lanka mars?

Jag blev i november kontaktat av en av Sri Lankas största researrangörer som vill bjuda in mig på en privat pressresa. Än så länge är det mesta på planeringsstadiet, men det lutar mot en hela tolv dagar lång rundresa på ön. Vilket passar mig perfekt, Sri Lanka är ett så land som lockar mig mer och mer med sina stränder och regnskogar.

Svalbard mars?

Morsan och två av hennes väninnor har bokat en resa upp till Longyearbyen i slutet av mars för att utforska Spetsbergen med allt vad det innebär. Även om jag tidigare har besökt Svalbard och fått många frågor så finns det mycket kvar där som jag vill uppleva igen. Framförallt om jag kan överraska tanterna väl på plats. Om du också drömmer om att besöka Svalbard borde du läsa min guide hur du boka en bonusresa med SAS.

***

Har du hunnit planera in någon resa under 2020? Lämna då gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.