Behöver du också en digital detox? En resa utan internet

0
49

Inlägget ingår i mitt ambassadörskap för momondo under 2019

Behöver du också en digital detox?

Visste du att man i genomsnitt upplever mer än 2.000 digitala interaktioner varje dag? Många upplever det som stressigt och så kallade digital detox-resor har blivit något av en hälsotrend. Helt enkelt resor där man kopplar av helt utan sociala medier eller internetuppkoppling.

Fjällen och skogen

Att omslutas av naturen och bara vara för stunden är som balsam för själen. En så pass enkel sak som att ta en skogspromenad eller rent av gå längst en längre vandringsled med övernattning behöver inte vara så komplicerat.

Vandring kan ske i olika ambitionsnivåer från en kortare utflykt i okomplicerad terräng, till längre vandringar i mer krävande natur. När du blir mer ambitiös kommer du även behöva mer utrustning. Men en sak är gemensam, du kommer behöva ordentliga skodon oavsett vilken typ av vandring du tänker ägna dig åt.

Fjällvandring är ett exempel där det ställs högre krav på utrustning än vandring i låglandet eller skog. Fjällvandring kan ske på olika sätt, exempelvis genom att bo bekvämt på ett hotell och dagvandra i den omkringliggande naturen för att återvända på kvällen. Momondo är en söktjänst för att hitta både flyg och hotell.


Har du något tips på ett resmål för en digital detox? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.