Du borde också gå på bio ensam – Själv såg jag Kong: Skull Island

0
239
Kong Skull Island | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Gå ensam på bio | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seDu borde också gå ensam på bio 

Att gå en på bio, det kanske inte känns så aktuellt? Att jag dessutom nästan spenderade 2 timmar i en halvtom biosalong med att glo på Kong: Skull Island. En film om en gigantisk apa som slåss emot minst lika stora ödlor? Kan det vara något att skriva om i en reseblogg? Välkommen till Grattis Världen! Bloggen där jag gör en tvist av personlig utveckling med temat resor. Även om jag faktiskt har läst några kurser i filmanalys så kommer jag inte skriva någon djupgående filmanalys. Istället kommer vi gå igenom varför du borde gå ensam på bio. Samt på sikt även göra en utlandsresa på egen hand av samma anledningar.

Tre anledningar

  1. Du har säkert gått på en polare som hela tiden ska kommentera filmen i tid och otid? När du går ensam så slipper du det och kan istället lägga 100% på filmen.

  2. Ingen annan än DU bestämmer vilken film som DU ska se! För det finns nog inget tradigare än att behöva titta en film som suger..

  3. När du väl har tagit steget till att gå själv på bio så kommer du att känna en tillfredsställelse av att ha kommit över en social tröskel. För det är inte tragiskt att gå själv. Det är dock tragiskt med flockmentaliteten som gör att det blir avvikande.

Gå ensam på bio | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seNu kan vi snacka IMAX istället!

Jag är absolut ingen utpräglad biomänniska men under mina två senaste resor till USA. Så har jag gått på bio och blivit imponerad av de feta IMAX-salongerna. Men trots det så har jag inte tagit mig tiden att åka ut till SF Filmstaden Scandinavia i Mall of Scandinavia för att testa deras IMAX-salong. Tills jag hade en ledig måndag och jag kände att det var dags att göra slag i saken för att de den där sabla apan som spammat sönder Youtube med sin reklam.

Två anledningar att jag valde Kong: Skull Island

  1. Trailern var rätt schyst! Tack vare Youtubes reklam innan klippen så har jag tvingats att se den mer än en gång..
  2. Om jag ändå ska testa IMAX-salongen. Vad kan då passa bättre än en Hollywoodrulle med bomber, smattrande kulsprutor och en apa som vrålar?

Nästan ensam i biosalongen

Jag ska erkänna att SF Filmstaden Scandinavia håller rätt så hög klass och kändes modern! IMAX upplevelsen var helt okej, även om ljudet kändes rätt så sönderspelat. Men jag planerar att göra några biobesök i New York nu under min kommande weekend i maj. Så då kommer det nog upp ett blogginlägg från mina biobesök därifrån. Till sist så kanske jag ska skriva vad jag tyckte om filmen?

Så för att sammanfatta min åsikt om Kong: Skull Island. Så kan jag nog sammanfatta filmen med några enkla rader. Utan någon analys eller liknande så kändes filmen medelmåttig och krysstat Hollywood.. För det är ju inte första gången som ’King’ Kong spelas upp på vita duken. Skillnaden är att man den här gången har hittat en ny twist där han aldrig lämnat ön. Så istället för skyskrapor har man kastat in lite jätteödlor istället. Och dessutom flyttat fram klockan till slutet av Vietnamkriget 1975. Men John C. Reilly karaktär Hank Marlow lyfter verkligen hela filmen och gör den riktigt sevärd. Så den får 3 av 5.

Har du gått på bio själv? Vad tyckte du? Skriv gärna en kommentar här under. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.