Dunkin’ Donuts: Sverige VS USA – skillnaden är enorm!

0
50
Dunkin Donuts USA | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Dunkin Donuts: Sverige VS USA

Sinnebilden av en amerikans snutfilm är det där omaka paret som tingas bli kollegor vilket borgar för problem. Men framförallt så är det den där lådan med glaserade munkar i kulörta färger som äts i tid och otid tillsammans med blaskigt kaffe i frigolitmuggar. Tråkigt nog så är det som satt och dag om man jämför de färska munkarna i USA mot de torra ursäkterna som serveras i Sverige..

Redan första gången som jag provade Dunkin’ Donuts i USA så blev jag smått förälskad! Så när det blev officiellt att kedjan skulle etablera sig i Sverige förra året. Var jag snabb med att besöka Täby Centrum där den första butiken slog upp sina portar. Men det var en besvikelse, torrt, trist och tråkigt.. Efteråt har jag fått veta att munkarna fabrikstillverkas i Spanien som en bake-offprodukt. Innan dem skickas ut i Europa där de i sin tur hamnar hos lokala centraldistributörer som gräddar och dekorerar munkarna innan de skickas ut till butikerna. Och når oss konsumenter som vill sätta tänderna i en bit sockrad deg. Tillvägagångssättet är egentligen inte så konstigt. Dels då det håller priserna nere genom att inte tillverka i butik vilket skulle kräva mer personal.

Dunkin Donuts USA | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seAmerikanska Dunkin Donuts

Sista dagen på min weekendresa till New York CIty så passade jag på att spendera några timmar i köpcentret Jersey Garden. Som svensk är det väl mer regel än undantag att fika. Så jag passade på att köpa 4 olika munkar från Dunkin’ Donuts. Finns det något bättre än färska munkar? Till skillnad från deras europeiska dito så tillverkas munkarna i butiken eller levererad direkt efter tillverkningen, gott och färskt helt enkelt.

När jag gick förbi Dunkin’ Donuts på Vasagatan 40 tidigare idag så gick jag tillbaka för att köpa med mig ett sexpack hem. För jag ville prova om dem faktiskt var så tråkiga som jag mindes? Och det går verkligen inte att jämföra med den amerikanska färska varianten. Men samtidigt så fick jag testa kreationerna som har tagits fram i samarbete med Summerburst 2017. Och ärligt talat så är 120 spänn för 12 munkar ändå ett bra pris även om smakupplevelsen lämnar en del att önska.


Vad tycker du om Dunkin’ Donuts? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.