En Johan, en skotte och 50 timmars flygande på 9 dygn

8
169

En Johan, en skotte och 50 timmars flygande på 9 dygn

Det låter kanske som inledningen till en dålig Bellmanhistoria? På sätt och vis så stämmer det. För det är inte riktigt friskt att genomföra en sån här resa. Tidigare idag publicerade Inger från resebloggen Halloj Världen ett kul inlägg om vilka resor vi andra resebloggare har bokat inför höstlovet vecka 44. 

Johan som driver bloggen ”Grattis Världen” planerar också att resa till samma stad på den amerikanska västkusten men dessutom till den stora spelstaden i Nevada och den forna brittiska kolonin i Kina. Snacka om intensivt program!

När jag såg hennes beskrivning av min resa så insåg jag att en förklaring kanske är på sin plats? 

San Francisco, Las Vegas och Hongkong?

I augusti bokade jag en resa till San Francisco för att njuta några dagar i The Golden City. Men den främsta anledningen var egentligen för att jag behövde tjäna ihop de sista poängen för att säkra mitt SAS Eurobonus Gold.

Tro det eller ej, men i år har jag flugit väldigt lite om man jämför med förra årets 124 flighter. Även i år har det mest blivit resor med Finnair som jag främst flyger med i jobbet.

En inbokad skotte, men med olika flighter 

När jag pratade med en av mina vänner som nu mer bor i Skottland så frågade jag lite halvt på skoj om han inte var sugen på en semestertripp till San Francisco eftersom att jag ändå skulle dit i slutet av oktober?

Han nappade ganska omgående på mitt förslag och bokade en flight med KLM via Amsterdam. Medan jag flyger med SAS via Köpenhamn. Totalt kommer vi spendera 6 dagar tillsammans i USA. Redan innan han hade fått frågan om att hänga med så hade jag bokat en stor hyrbil. 

Diskussionerna om vad vi egentligen ska göra under vår gemensamma semester har gått fram och tillbaka. Men någonstans har vi nog enats om att ta en sväng till Las Vegas. Även om det nog blir att parkera hyrbilen och boka flyg dit. 

Och så var de det där med Hongkong?

Efter att jag som känt hade bokat resan till San Francisco och snackat ihop mig med Tommy. Så fick jag frågan från en av mina uppdragsgivare om jag hade tid, lust och möjlighet att flyga till Hongkong? För att utföra ett sånt där jätte hemligt uppdrag, eller ja leverera ett vanligt kurirpaket. SAMMA dag som jag kommer hem! 

Så med andra ord landar jag på Kastrup med SK936 klockan 13:32 och flyger sedan vidare med SK405 till Hongkong klockan 20:55. Skönt att det finns vilorum i SAS Guld lounge som för tillfället renoveras.. 

Nu kanske du tycker att det här låter helt galet? Och det tycker faktiskt jag också. Framförallt med tanke på att jag bara stannar i Hongkong i drygt 40 timmar innan jag flyger hem igen. 

Men jag har trots allt tre dagars semester att se fram emot i Miami och Florida Keys i slutet av november. Men där emellan kommer nog andra spännande utflykter. 


Tycker du också att det här låter helt galet?  Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

8 COMMENTS

  1. Det där är väl en baggis för dig din jävla dåre? Ett tips för dig som inte kan sova på flygplan knapra lite sömnpiller 💊 Så kanske dina medpassagerare orkar med dig hela vägen halvvägs runt klotet.

    • Konstigt att du alltid kommer med så romantiska tillmälen. Men du har helt rätt, jag har sjukt svårt att sova ombord på flygplan. Men jag är bokad i business på vägen ner. Så förhoppningsvis får jag sova ordentligt trots allt.

  2. Kan man inte boka flyg från San Fransisco till Hong kong? Vad fick du betala för alla biljetterna? Jag vill gärna besöka både Hong kong och Los Angeles och San Fransisco. Har du något tips hur ska jag göra?!

    • Haha nej det är nog få som orkar med det. Men det är en livsstil som gör att man ärligt talat blir dum i huvudet. Allt som allt tror jag resorna kostade drygt 6.000:- resan till Hongkong är en jobbresa. Så den betalar jag inte själv.

  3. Kan inte säga annat än att du är lite tokig. Själv klarar jag knappt två timmar i flyg pga flygrädsla. Mannens syrra bor i Sydafrika och det tar 32!!! timmar att flyga dit, 5 byten, längsta trippen 10 timmar. Tror aldrig jag kommer komma dit

    • Jag förstår vad du menar och det med flygrädsla är väldigt vanligt. Men det går att arbeta bort med terapi. För jag tror verkligen att du hade uppskattat att besöka både din svägerska och se Afrikas mest utvecklade land.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.