Ensam och naken på ett nedgånget motell i utkanten av Las Vegas

3
93
Las Vegas | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Las Vegas | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seEnsam och naken på ett nedgånget motell i utkanten av Las Vegas

Att vakna upp en sen eftermiddag på ett nedgånget och sunkigt motell i utkanten av Las Vegas, utan ett minne från gårdagen. Kanske låter som något man bör uppleva någon gång i livet. Men att verkligen göra det och inse att den tomma plånboken och några enstaka spelmarker är det enda sällskap man har kvar från föregående kväll. Är verkligen en upplevelse i sig kan jag garantera.

Men vem orkar bry sig om så pass vardagliga bekymmer. När käften är torr och läpparna är spruckna, precis som om man hade vaknat upp mitt ute i den stekande Nevadaöknen utanför fönstret. Samma öken som på 30-talet var skådeplats för maffians urbanisering.

Att ligga där döende och med halvöppna ögon hur takfläkten sakta snurrar oavbrutet i till dånet från en ensam fluga som gång på kamikazebombar mot glasrutan som skiljer den den från friheten. Samtidigt som det känns som att den där jävla takfläkten som sitter löst i taket och följer sin egen monotona rörelse ska frigöra sig från sina bojor och falla ner emot mig.

Men vem orkar bry sig om så enkla vardags bekymmer, när man bara ligger där helt ogenerad inlindad och naken i de svettiga lakanen i sängen. För den minsta lilla rörelse känns mer ansträngande och mödosam än att gräva ett nytt Gran Canyon med en sliten tesked dinnern på andra sidan vägen. För nu vill jag bara somna om och inte ens vakna igen..

Men tillbaks till verkligheten..

För nu så är inget av det som står här ovanför riktigt sant, och det är skrivet med en gnutta sarkasm. Över den myt som spelstaden omgärdas av, samt den manlighet som den har skapat genom årtionden. För den senaste månaden så har allt fler mer eller mindre bisarra förslag kommit upp om hur man bäst bör fria sin 30årsdag. För vi är ett helt gäng som börjar närma oss –det nya 15 igen och odödligstadiet.

Även om jag nog gärna hade spenderat min 20årsdag i ett liknande scenario. Med att marinera mina inre organ i tequila och sötsliskiga drinkar för att sen vakna upp i utkanten av Las Vegas.. Men när jag tänker efter så var det nästan precis så som jag fick fira in min 20årsdag för snart 10 år sedan.

Kuba1Nej min 30årsdag kommer nog inte att fira i Las Vegas

Men jag kan väl bara konstatera tyst för mig själv att jag idag är en annan människa än jag var då. Jag har mognat med tiden, blivit mer världsvan och cyniskt självständig.

Jag känner mer för att fira min stundande födelsedag som en ensam gringo på en bar i den facinerande staden Havanna. I sällskap av en kupa mörk årgångsrom och en handrullad Cohiba som jag sakta puffar på medan jag sitter insjunken i en bok av Hemingway, någonstans i bakgrunden hörs tonerna av salsamusik.

Men just då står tiden helt still precis som den har gjort i Kuba de senaste 50 åren. Dock så är det några månader kvar som jag har på mig för att planera inför min födelsedag. Men en sak är då säker, jag kommer inte fira den med någon tårta hemma i långa landet Falukorv..

3 COMMENTS

  1. Första delen gav lite Hunter S Thompson vibbar 🙂
    och Havanna låter 10x bättre än Vegas (Utan att ha varit på någon av de nämnda platserna)

    • Det har du faktiskt rätt i utan att jag tänkte på det. Dock så hade jag Hemingway i tankarna när jag skrev om det med en bar i Havanna 🙂 Men det verkar som att halva mitt blogginlägg inte kom med. Så jag får ta med det i nästa fundering gällande Kuba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.