Bonusresa: 24 timmar till Svalbard i oktober

0
91

Bonusresa till Svalbard med SAS

Man kan nog säga att SAS 70-årsjubileum har gjort att en av mina drömresor kommer att slå in tidigare än jag hade tänkt mig! För enda sedan barnsben har jag drömt om att besöka den karga och mytomspunna ögruppen i Arktis. Endast 90 mil från Nordpolen med fler isbjörnar än människor. I torsdags så bokade jag en bonusresa till Chicago. I morse vaknade jag onödigt tidigt av at min granne började klippa gräsmattan med sin misständande helvetesmaskin redan klockan 07:45! Vem fan gör det på en söndag? Men istället för att börja fundera över om jag skulle börja med att rådbråka eller skalpera först. Så slog jag på datorn och loggade in på SAS hemsida. För att undersöka om det nu fanns några bonusresor upp till Svalbard när kampanjen för bonusresor ändå var så pass bra!

9.000 Eurobonus poäng för en resa till Svalbard

Efter mycket sökande så lyckades jag till slut hitta en tur och retur i SAS Plus. För endast 9.000 Eurobonuspoäng +skatter från Arlanda! Jämfört med de 30.000 poäng som resan normalt hade kostat var det ett riktigt kap!  Men tyvärr så innebär min bokning att jag bara kommer kunna spendera lite drygt 24 timmar på plats i residensstaden Longyearbyen. Men det är fullt tillräckligt för att åka upp och känna av atmosfären? Och få en hum om vad det egentligen är för en gudsförgäten plats.

Min tanke har länge varit att åka upp till Svalbard för att vandra på ön och även utforska de andra orterna. Det jobbiga är bara att jag måste ta fakirflyget till Oslo och spendera minst 7 timmar per resväg med två mellanlandningar per resväg. En i Oslo och en i ”Nordens Paris” Tromsø, synd bara att jag aldrig kommer ha tid att lämna flygplatserna. Men samtidigt så får jag ju möjlighet göra lite skattefria inköp och det är alltid välkommet.

Har du besökt Svalbard och kan ge mig tips? Eller drömmer du om att besöka ögruppen? Lämna gärna en kommentar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.