Explore Outdoor – Nordens största mässa för friluftsliv och äventyr?

8
58
Explore Outdoor mässan Stockholm

Explore Outdoor – Nordens största mässa för friluftsliv och äventyr?

I helgen arrangerades Explore Outdoor på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mässan marknadsför sig som Nordens största mässa för aktivt friluftsliv och äventyr. I år lockade Explore Outdoor med ”massor” av utställare som erbjuder olika former av upplevelser och naturäventyr. Men även möjligheten att prova på inomhusklättring, slackline, hinderbana med mera. Men även ett flera seminarium med kända äventyrare och experter.

Bara i år har jag hunnit besöka ett flertal resemässor runt om i Europa. Men Explore Outdoor var faktiskt den första mässan i Sverige. För ett par veckor sedan fick jag en pressinbjudan till Explore Outdoor. Vilket passade mig perfekt, eftersom att jag i år planerar att lägga extra mycket fokus på att hitta intressanta destinationer och upplevelser runt om i Sverige.

Intressanta samtal och nya kontakter

Dock visade det sig snabbt att Explore Outdoor var betydligt mycket mindre än vad jag hade anat. När jag anlände till entrén var det redan långa köer med folk som skulle besöka trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar som arrangerades parallellt i den betydligt större A-hallen. Men trots det hade jag många intressanta och givande samtal där visioner delades och nya kontakter knöts.

 • Vilhelmina och vildmarksvägen

Det är har gått minst 15 år sedan jag senast besökte Vilhelmina. Men nu lockar tanken mer och med eftersom att jag vill köra Vildmarksvägen som snart öppnar och på sina håll omges av 3 meter höga snövallar. 

 • Rosa bussarna firar 50 år

Trots att jag ofta går förbi deras kontor ett stenkast från Odenplan här i Stockholm. Så var det faktiskt först på Explore Outdoor som jag för första gången stannade till och pratade med dem om deras resor. Vilket har gett mig en helt annan syn på deras verksamhet. 

 • Slite, Sport och fish tacos 

Gotland är alltid en plats som jag gärna återvänder till och så klart finns på min Sverigelista. Med målet att upptäcka fler pärlor bortom ringmuren och Visby. Därför var det extra kul när jag fick veta att Slite har utvecklats till ett sportmecka. Framförallt med tanke på att morsan i sin ungdom säsongade på Slitebandens hotell. Det har även öppnat en fiskrestaurang nere i hamnen. Så det blir minst en fish taco på deras uteservering i sommar. 

 • Timmerflotte längst Klarälven.

I säkert 25 år har jag gått i tankarna på att göra det där riktiga Huckleberry Finn äventyr genom att att sakta låta strömmen ta mig nedströms. Men istället för Mississippifloden så får det bli på en flotte i Värmland.

 • Safari i Afrika 

Som barn var jag helt begeistrad i alla former av naturprogram och kunde spendera timtal med Arne Wise som berättade om världens alla hörn. Trots att jag ännu inte har tagit mig till Afrika för att se The big five på riktigt så fick mitt samtal med Ulf från Andersons’s African adventures att börja planera.  


Har du besökt Explore Outdoor? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

8 COMMENTS

 1. Hej Johan. Det var jätte kul att träffa dig igen på mässan. Blev förvånad att du också var där. Hoppas vi ses snart igen 😉

  • Det samma du 🙂 Jag blev lite förvånad över att springa på dig också. Det gör vi garanterat, för jag vet till och med att vi ska på samma event nästa helg.

  • Det är många som har haft samma uppfattning som dig. Visst mässan var inte speciellt stor, men samtidigt var mixen av utställare bra och höll hög kvalité.

 2. Jag och min man har länge pratat om att reda på safari i Afrika. Kan du rekommendera oss att boka hos Andersons’s African adventures? Tack för svar. Mvh Margareta

  • Eftersom att jag inte har rest med Andersons’s African adventures så kan jag inte uttala mig. Men mitt intryck är riktigt bra och det är helt klart den arrangör jag i första hand skulle kontakta för mer information. Många resor skulle jag lägga upp själv, men just en safari kräver helt andra förutsättningar. Så en bra guide gör nog en förutsättning för att resan faktiskt ska bli lyckad. Så jag rekommenderar att du skickar ett mail till info@andersons.se med dina frågor.

 3. Tack Johan för ett trevligt samtal. Jag mailar dig detaljerna i eftermiddag så får du läsa igenom dem. Allt gott! Hälsningar Hasse

  • Tack själv! Det var riktigt kul och jag hoppas att vi ses snart igen. Perfekt jag ska läsa igenom det och återkommer till dig i morgon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.