Fem fördelar med att boka rummet direkt via hotellet

6
108
Boka hotell
Boka hotell

Fem fördelar med att boka direkt via hotellet

Har du också svalt den seglivade myten om att man alltid får det bästa rumspriset genom att boka hotellet via bokningssidor som Momondo och Hotels.com? Då är du inte ensam, för dagligen tror tusentals hotellgäster att dem fått den bästa dealen.

Med över tusen hotellnätter och vänner inom hotellbranschen har jag lärt mig hemligheten för att alltid få det absolut bästa rumspriset och servicen — boka ALLTID rummet direkt via hotellet! I det här inlägget kommer jag förklara varför:

  • Bättre pris

Hotellbokningssidorna ger inte rabatt på rumspriser! Faktum är att det i prisavtalet mellan parterna finns en klausul som säger att båda parterna måste sälja samma rumskategori till ett fast grundpris. Om du som exempel jämför rumspriset för samma rum och datum hos Hotels.com och direkt hos hotellet kommer du se att priserna är exakt de samma! 

För att få det allra bästa rumspriset behöver du bara bli medlem i hotellets lojalitetsprogram. Många hotellkedjor premierar faktiskt sina medlemmar redan från basnivån med rabatterade rumspriser och förmåner. Hotellet kan kringgå prisavtalet eftersom att rumspriserna endast erbjuds till deras medlemmar. 

  • Bästa prisgaranti

Nästan alla hotell har idag en prisgaranti, vilket innebär att om du hittar ett längre rumspris utanför hotellets egna försäljningskanaler behöver du bara kontakta hotellet för att få till en prismatchning. Vilket även ger dig alla dina statusfördelar och poäng som du annars hade gått miste om. Dessutom ger många hotellkedjor dig ytterligare rabatt om du hittar ett längre rumspris. 

  • Inga förlorade bokningar

Det vanligaste klagomålet från hotellgäster som har bokat sina rum via hotellbokningssidor är att hotellet inte kan hitta deras reservation vid incheckningen. Tyvärr händer det ibland att hotellet inte har frått information om att en reservation har gjorts. Genom att boka direkt via hotellet undviker du helt enkelt att det sker och din bokning försvinner inte. 

  • Flexibla villkor

Majoriteten av hotellbokningssidorna har ingen återbetalningspolicy! Om något händer som gör att du måste avboka eller omboka din vistelse är det inte alls säkert att hotellet betalar tillbaka. När du bokar direkt via hotellet får du mer flexibilitet om något oväntat händer och du inte kan utnyttja hela din vistelse.

Hotell har en helt annan förståelse för sina medlemmar om deras flyg blir försenade eller om dem blir sjuka under resan. Vilket inte minst har visat sig nu i rådande Coronatider. Även om jag har alltid har fått resterande nätter återbetalda när jag har varit tvungen att avbryta min vistelse.

  • Bättre rum och bättre service

En annan fördel med att boka rum direkt via hotellet är att man inte behöver inneha elitstatus i deras lojalitetsprogram för att ha turen att få en fri rumsuppgradering lite oftare. Dessutom kommer dina önskemål om havsutsikt och minibar prioriteras före gäster som har bokat via en hotellbokningssida. Dessutom är det inte heller ovanligt att hotell bjuder sina medlemmar på förmåner som gratis WiFi och frukost som normalt inte ingår i rumspriset.   

  • Statusförmåner och bonuspoäng

Vill du få ännu bättre service? Som elitmedlem i hotellets lojalitetsprogram får du ännu fler statusförmåner. Vid incheckningen erbjuder många hotell sina medlemmar en voucher som kan användas som betalning för mat och dryck. Dessutom kan du samla bonuspoäng som sen kan lösas in för frinätter eller delbetalningar.

Vilket i sin tur gör att du kan boka ännu billigare rum i framtiden! Som elitmedlem får du även statusförmåner som gratis rumsuppgraderingar, välkomstgåvor på rummet och fri tillgång till gym- och relaxavdelningen. Vissa hotell erbjuder även sina gäster loungeområden med fri dryck och snacks. 

Läs mer om hotell

Här under har jag samlat andra intressanta inlägg om hotellkedjornas lojalitetsprogram samt tips och tricks för hur du får ut det mesta möjliga av din vistelse.

***

Hur gör du när du bokar hotell? Lämna då gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

6 COMMENTS

 1. Något sånt här har jag aldrig tänkt på! vi har alltid bokat våra hotell genom Hotels.com och varit nöjda. Tills nu när vi inte får tillbaka några pengar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.