Guide för dig som vill flyga med din golfbag och golfklubbor

2
1584

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för EVR, Sportamore och Golfhäftet

flyga med golfbag

Guide för dig som vill flyga med golfbag och golfklubbor

Nära en halv miljon svenskar är idag aktiva medlemmar i en golfklubb. Och varje år reser tusentals svenskar utomlands för att spela golf. Oavsett om du vill spela golf på en bana i södra Europa eller rent av sneglar mot USA eller Asien. Så kommer du behöva välja om du ska ta med dina egna klubbor eller om du ska hyra på plats.

Om du precis som många andra golfare föredrar att spela med dina egna favoritklubbor som du är van att spela med hemma. Så kommer du behöva checka in dem på flygplatsen som ett specialbagage. Det finns ett flertal saker du behöver tänka på när du planerar din golfresa. I den här guiden kommer vi gå igenom detaljerna kring hur du tar med dig din golfbag på resan. Helt enkelt sånt som kostnaden för att checka in golfutrustningen, hur du packar dina klubbor och mycket annat.

Kostnaden för att checka in golfbagen

Många flygbolag erbjuder sina passagerare möjligheten att kostnadsfritt välja att checka in ett specialbagage istället för en resväska. Men om du vill checka in både en resväska och en golfbag kan det bli dyrt! Kostnaden för ett extra bagage varierar kraftigt mellan olika flygbolag. Men du kan räkna med att det kostar från 200 kr upp till 950 kr per sträcka. Men det blir alltid billigare att lägga till ett specialbagage redan när du bokar flygbiljetten än att göra det vid incheckningsdisken på flygplatsen.

Hur mycket väger en golfbag med klubbor?

En genomsnittlig golfbag med klubbor väger cirka 20 kg. Men det kan förstås variera från modell till modell samt vilka klubbor du använder. Så väg din golfbag innan du åker ut till flygplatsen för att undvika kostnaden för övervikt. Om den väger mindre än den tillåtna bagagevikten bör du utnyttja det genom att även packa ner annan utrustning. Tänk dock på att golfbollar är tunga och att du sannolikt inte kommer behöva 50 stycken om du inte ska spela på banor med många vattenhinder.

Packa smart

Det enklaste sättet att skydda dina klubbor är att täcka dem med strumpor och att förvara din golfbag i ett mjukt resefodrar. Som minska risken för att något går sönder eller rent av blir stulet. Sportamore har ett bra och prisvärt utbud av mjuka resefodral från bland annat Cleveland.

Ett gott råd är att alltid packa ner dina golfskor och minst ett ombyte i handbagaget. Om din golfbag inte kommer fram är det alltid enklare att hyra klubbor än att hitta ett par nya skor och kläder som passar. Undvik också att resa med en Kin Bag, framförallt om du ska resa till Skottland, Irland eller USA. Vissa banor har vagnförbud vilket innebär att du måste bära din golfbag. I USA är det dessutom mer regel än undantag att man använder golfbil när man spelar. En Kin Bag kan vara svår att fästa bak på golfbilen vilket snabbt kan bli ett irritationsmoment.

Om du tänker resa utan ett resefodral är det viktigt att du tar bort axelremmen och andra remmar från golfbagen. I allmänhet vill inte flygbolag ha bagage med lösa remmar som kan fastna i transporthand eller andra bagage.

Boka direktflyg

Försök att alltid boka direktflyg när du planerar att resa med din golfbag. Risken att dina favoritklubbor försvinner, blir skadade eller försvinner minskar då avsevärt när de inte behöver hanteras en extra gång vid en mellanlandning. Om du bokar en resa med en mellanlandning ska du alltid försöka att få minst 1,5 timme för att vara säker på att ditt bagage hinner lastas om mellan flygplanen.

Behöver man en extra golfförsäkring?

Flygbolagen täcker normalt kostnaden för nödvändiga utgifter om bagaget blir försenat. Din hem-/kortförsäkring kan också ha ett resetillägg som ersätter dig om något händer. Om du märker att något har gått sönder eller har försvunnit är det mycket viktigt att du redan i ankomsthallen rapporterar detta till flygbolaget.

Men eftersom att golfutrustning ofta är en dyr investering kan det vara värt att teckna en extra försäkring som täcker din golfutrustning och annan sportutrustning. Europeiska ERV har ett tillägg till sin Bas och Plus försäkring. Som täcker inköp av likvärdig utrustning upp till 30.000 kr om den blir stulen eller skadad under resan. Samt hyra av sportutrustning upp till 10.000 kr om din golfutrustning blir försenad eller skadad under transporten. Läs mer om försäkringen hos EVR.

Spela golf till halv greenfee med Golfhäftet

Golfhäftet är Nordens största förmånskort för golfspelare med över 50.000 användare. Kortet ger dig som innehavare rätt att spela till halv greenfee på över 750 av Europas bästa golfbanor i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Spanien, Portugal, England, Skottland, Wales och Irland. Du kan spela en gång per bana och år med kortet.

Kortet kostar 495 kr vilket betyder att du efter bara 2 – 3 rundor med kortet har börjat spara pengar. Läs mer kortet och banutbudet.

***

Spelar du golf? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn!

2 COMMENTS

  1. Som alltid skriver du bra information! Jag åker på en golfresa till Spanien varje år med frun. Jag tar alltid med mig mina egna järn medan hon föredrar att hyra så att vi får mindre bagage.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.