Flygbiljetter med Widerøe bokade: Narvik – Bodø den 5 februari

0
88
Bild från resan i Narvik

Flygbiljetter med Widerøe bokade: Narvik – Bodø den 5 februari

För några veckor sedan skrev jag ett långt inlägg med titeln Hej mitt vinterland 68° Nord. Där jag berättade om vår långa tågresa ovanför polcirkeln till Narvik som jag planerade tillsammans med en tjejkompis. Nu är en av flera punkter på att-göra-listan avprickade. Flygbiljetterna med Widerøe som ska ta oss från Narvik till Bodø med flight WF853.

Nordnorge saknar helt inhemskt järnvägsnät norr om Bodø. Därför har vi valt att flyga de drygt 30 milen söderut från Narvik ner till Bodø. En förhållandevis kort flygtur på 40 minuter. Men jämfört med de olika lokalbussarna som tar uppemot 5 timmar med alla byten så är det inte konstigt att inrikesflyget i Norge är så utbyggt.

De Havilland DHC-8 100

Det är en tjusning med små flygplan

Dessutom så har jag länge tänkt boka en resa med
Widerøe för att testa ett av deras Dash 8-Q100 plan. Så det blir helt enkelt att förena nytta med nöje. Om du inte känner till flygplansmodellen så är det en liten turboprop som flyger på relativt låg höjd.

Vilket innebär att vi förhoppningsvis kommer få njuta av den norska fjällvärlden och dess dramatiska fjordar från ett fågelperspektiv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.