Flygluffa i sommar med i Baltikum med airBaltic: 10 resor för €400

0
46

airbalticFlygluffa i sommar med i Baltikum med airBaltic: 10 resor för €400

Om du har följt Grattis Världen den senaste tiden så kan du inte ha missat att jag skrivit en del om mina resor till de olika baltländerna. Så nu under några veckor har jag sneglat och funderar över om jag ska köpa ett flygpass från Litauens nationella flygbolag airBaltic för att flygluffa någon vecka i sommar. Baltikum är ett samlingsbegrepp för det geografiska området som innefattar länderna Estland, Lettland och Litauen. Den gemensamma befolkningsmängden uppnår drygt 7 miljoner innevånare fördelat på 175.116 km² jämfört med Sverige som har drygt 10 miljoner invånare fördelat på 447 435 km².

airBaltic Baltic Pass finns i två bokningsklasser

airBaltic erbjuder sitt Baltic Pass i två bokningsklasser: Basic Pass och Flexi Pass, med antingen 10 eller 20 enkelresor. Och nu lutar det mot att jag kommer köpa ett basic Pass med 10 enkelresor för en veckas flygluffande i sommar. Dock så skulle jag enbart behöva 5 av dessa 10 enkelresor för att ta mig runt. Så antagligen kommer jag behöva resesällskap med mig på resan för ovanlighetens skull (biljetterna inte är personliga).

Sen i och med att airBaltic är medlem i Star Alliance. Där bland andra SAS ingår så kan man även tjäna in Eurobonuspoäng på flighterna. Synd nog så bokas alla Basic Pass biljetterna i T-klass vilket enbart ger minimum 150 poäng i intjäning per resa. Medans Flexi Pass biljetterna bokas i B-klass vilket ger hela 600 poäng i intjäning till Eurobonus per flight inom Baltikum. För ett pass med 10 resor så skiljer det €200 mellan Basic och Flexi. Men med tanke på att poängintjäningen inte är statusgrundande. Så känns det onödigt med tanke på att intjäningen per euro inte väger upp priset

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.