Första delsträckan: Tågluff 68°Nord Hedemora till Stockholm

7
320
Hedemora järnvägsstation

Hedemora Järnvägsstation | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seTågluff 68°Nord – Hedemora till Stockholm

Normalt när jag ska ut och resa så tvingas jag gå upp okristligt tidigt av att alarmet på min mobil försöker sparka in min trumhinnor. Men den här gången så startade min resa en eftermiddag uppe i Dalarnas äldsta stad, Hedemora. 

Alla delarna: Tågluff 68°Nord | Första delsträckan | Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 |

Klockan 17:30 kommer jag äntligen få kliva ombord på SJ Nattåg 94 som ska ta oss upp till Narvik. Men som vanligt är det sabla Stockholmståget från Mora försenat.. Dessutom befarar jag att tåget kommer att vara överfullt med skidturister. Tillslut så rullar tåget in vid perrongen och jag kan kliva ombord i första vagnen. Det som möter mig är ett myller av människor och det finns bara ett fåtal lediga säten i hela vagnen. När jag kommer fram till min plats 27 kan jag äntligen sjunka ner i stolen och koppla av. Fördelen med de InterCity tågen som trafikerar Stockholm <-> Mora är att SJ i regel använder sina bekväma A11 vagnarna med 2+1 konfiguration. Reseblogg

Minttu Choco71 kr mer för en nästan 2 timmar lång tågresa

När jag bokade min tågbiljett till Stockholm så var prisskillnaden mellan 1 klass och 2 klass enbart 71 kr. För en nästan två timmar lång tågresa så kändes det billigt. Framförallt en söndag i februari då vagnarna brukar vara överfulla till bristningsgränsen! Dock visade det sig att mitt säte var trasigt så att det inte gick att låsa i ett fast läge. Så jag ruskade jag runt som en piñata vid minsta rörelse! Dessutom var fällbordet framför mig knäckt vilket inte gjorde saken bättre.. Men trots allt så kunde jag luta mig tillbaka och njuta av det snötäckta landskapet som susade förbi tågfönstret och vitnade om vad jag skulle få uppleva det kommande dygnet. 

Minttu ChocoSabla häxsmörja! Vem gillar Minttu Choco?

En annan fördel med 1 klass är att det ingår varm dryck i biljettpriset. Så jag gick igenom halva tåget för att ta mig till bistron. På vägen fram och tillbaka kunde jag bara skatta mig lycklig över mitt sätesval med tanke på den svettblandade doften som tvingade sig på i de andra vagnarna. Folk halvsov bokstavligen i både gångar och vestibulerna. Det var en viss sport att inte trampa på utsträckta ben och fötter som låg huller om buller.  Väl framme vid min stol med en kopp varm choklad tänkte jag avgjuta en gammal klassiker i ny tappning! Grattis Världen

För sist när jag var till Berlin så passade jag på att köpa en flaska Minttu Choco för €5. Med tankarna på den här resan. Så bestämde jag mig för att det var dags att korka upp den i smyg och spetsa min choklad lite. För varm choklad och

För varm en termos med varm chockad och Minttu var stapelvara när jag var yngre och vi skulle vistas ute i snön. Men hur i hela helvete har jag en gång i tiden kunnat uppskatta det här?! För den här sabla smörjan var som en oralvåldtäkt! Och en skymf mot mina stackars smaklökar! Men på något lömskt vis har den finska tandkrämsacetonen lyckats peta ner Jägermister från tronen av vintersemester och afterski. Reseblogg

Sj LoungeEn och en halv timme på Stockholm C

Äntligen framme på Stockholm C och dessutom i tid? Nu ska jag spendera tiden mellan mina tågbyten uppe i SJ Loungen. För att få lite lugn och ro till att kunna skriva det här blogginlägget. Även om loungen inte har speciellt mycket att skryta med så finns det ändå lite kaffe, varm cholkad och fikabröd.

Läs gärna del 1 -> Nattåg till Narvik : Tågluff 68°Nord 

Del 1 handlar om – Nattåget upp till Narvik – Ond bråd hunger – Tågförseningar och Japaner. Har du rest med nattåg? Vad tyckte du? Skriv gärna en kommentar här under och berätta.

7 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.