Fyra anledningar varför du ska använda Google Foto

10
335
Google Foto App
Google Foto App

Fyra anledningar varför du ska använda Google Foto

Idag tar vi hundratals foton med våra mobiler när vi reser på allt från våra tallrikar till solnedgångar, och selfies med kända landmärken. Men bara en bråkdel av våra bästa foton publiceras på Instagram. Oavsett om du känner sig nostalgisk eller vill visa upp semesterfoton för dina vänner och familj behöver du ett sätt att organisera dina bilder. I det här inlägget kommer jag tipsa om fördelarna med fotoappen Google Foto.

Obegränsad lagring

En av fördelarna med Google Foto jämfört med liknande fotoappar är att du får nästan obegränsad molnlagring för dina alla foton och videor upp till 16 MP och 1080p HD. Så du slipper det där irriterande meddelandet om att det inte finns utrymme. Men om du laddar upp över 30 GB kommer du behöva köpa till extra utrymme. Dessutom har du tillgång till alla dina foton och videor från vilken mobil, surfplatta eller dator som helt via photos.google.com där dem skyddas från obehöriga. 

Automatisk säkerhetskopiering

En annan fördel med Google Foto är att du själv kan bestämma när dina foton och videos ska säkerhetskopieras. Om du har en obegränsad dataplan i ditt abonnemang kan du låta Google Foto automatiskt säkerhetskopiera. Men om du reser utanför EU och EES-länderna. Kan det vara klokt att välja att appen endast ska säkerhetskopiera dina foton när du är uppkopplad mot WiFi. Oavsett är det en fantastisk funktion som för att dina foton inte försvinner om din telefon skulle gå sönder eller bli stulen.

Kraftfull bildsökning

När dina foton säkerhetskopieras i appen vill du kunna hitta dem snabbt och enkelt. Det är här Google Foto verkligen skiljer sig från andra liknande fotoappar. Du kan enkelt söka efter bilder med nästan alla sökord du kan komma på. Eftersom att Google Foto automatiskt organiserar och taggar alla dina bilder med information som plats, månad, år oavsett behöver du inte längre leta igenom tusentals bilder för att hitta bilderna från en speciell resa du behöver bara söka efter t.ex. ”Grekland” eller ”New York”.

Dessutom har Google Foto inbyggd artificiell intelligens som gör att appen kan känna igen ansikten och filtrera dina foton efter personer. Kommer du inte ihåg det krångliga namnet på vattenfallet du besökte på Island? Inga problem, sök bara efter ”vattenfall” så kommer Google Foto automatiskt filtrera dina bilder.

Delade album

Den sista funktionen jag vill lyfta fram är appens förmåga att skapa digitala fotoalbum som du kan dela med vänner och familj i realtid. Med Google Foto kan du skapa ett nytt album med en knapptryckning. Du kan då välja vilka foton du vill lägga i albumet och sedan välja vem som ska få tillgång till det. 

Alla som du väljer att dela albumet med får en pushnotis när nya foton och videor läggs till. Detta är en särskild praktiskt funktion som jag själv använder när jag reser och vill dela med mig av mina bilder till det gemensamma albumet. Det är även ett utmärkt sätt att skapa en gemensam fotobok. 

Slutsats

Resenärer som tar hundratals semesterfoton kommer att älska hur enkelt det är att använda Google Foto till att spara, söka och dela minnen från olika resor. Om du inte redan har appen installerad kan du enkelt hämta den i Google Play och App Store.

***

Använder du Google Foto? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Eller lämna en kommentar om jag har missat något viktigt i min guide. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

10 COMMENTS

  1. Jag har gillat Google foto tills följande hände. Har rest mycket och därför skrivit text var och när bilderna är tagna samt ordnat dem i mappar. Nu har rätt text försvunnit och istället kommit fel text utan att jag själv medvetet har gjort något. Om jag försöker korrigera kommer någon felaktig text tillbaks om en stund. Med tre enheter och massor av foton är detta mer än frustrerand! Kan någon hjälpa mej!

  2. Jag fick direkt meddelande om att jag förbrukat allt tillgängligt utrymme när jag började använda appen och överförde mina bilder. Fick då starta en prenumeration på 100GB. Antog att mina bilder var för högupplösta men nu när jag gått igenom dom ser jag att de flesta tar sig under 16MP gränsen. Undrar hur detta kommer sig

  3. Wifi betyder inte alltid obegränsad surf! Min Google foto satte igång och säkerhetskopierade trots att jag har en mycket begränsad Wifi via mobilt bredband. Man vill ju inte att hela surfen ska gå åt i ett nafs! Eller tycker ni något annat? Man måste kunna välja vilket wifi som ska vara godkänt för säkerhetskopierande.

    • Samtidigt är det då ditt mobila bredband som är begränsat. Men om du inte vill att all surf ska gå åt för att säkerhetskopiera dina foton kan du stänga av den funktionen. För att sedan säkerhetskopiera när du har tillgång till obegränsad uppkoppling.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.