Google Foto App

Fyra anledningar varför du ska använda Google Foto

Idag tar vi hundratals foton med våra mobiler när vi reser på allt från våra tallrikar till solnedgångar och selfies med kända landmärken. Men bara en bråkdel av våra absolut bästa foton publiceras på Instagram. Oavsett om du vill känna dig nostalgisk eller visa upp foton för dina vänner och familj behöver du ett sätt att organisera dina foton. I det här inlägget kommer jag tipsa dig om fördelarna med fotoappen Google Foto.

Obegränsad lagring

En av fördelarna med Google Foto jämfört med liknande fotoappar är att du får obegränsad molnlagring för dina alla foton och videor upp till 16 MP och 1080p HD. Så du slipper det där irriterande meddelandet om att det inte finns utrymme. Dessutom har du tillgång till alla dina foton och videor från vilken mobil, surfplatta eller dator som helt via photos.google.com där dem skyddas från obehöriga. 

Automatisk säkerhetskopiering

En annan fördel med Google Foto är att du själv kan bestämma när dina foton och videos ska säkerhetskopieras. Om du har en obegränsad dataplan i ditt abonnemang kan du låta Google Foto automatiskt säkerhetskopiera. Men om du reser utanför EU och EES-länderna. Kan det vara klokt att välja att appen endast ska säkerhetskopiera dina foton när du är uppkopplad mot WiFi. Oavsett är det en fantastisk funktion som för att dina foton inte försvinner om din telefon skulle gå sönder eller bli stulen.

Kraftfull bildsökning

När dina foton säkerhetskopieras i appen vill du kunna hitta dem snabbt och enkelt. Det är här Google Foto verkligen skiljer sig från andra liknande fotoappar. Du kan enkelt söka efter bilder med nästan alla sökord du kan komma på. Eftersom att Google Foto automatiskt organiserar och taggar alla dina bilder med information som plats, månad, år oavsett behöver du inte längre leta igenom tusentals bilder för att hitta bilderna från en speciell resa du behöver bara söka efter t.ex. ”Grekland” eller ”New York”.

Dessutom har Google Foto inbyggd artificiell intelligens som gör att appen kan känna igen ansikten och filtrera dina foton efter personer. Kommer du inte ihåg det krångliga namnet på vattenfallet du besökte på Island? Inga problem, sök bara efter ”vattenfall” så kommer Google Foto automatiskt filtrera dina bilder.

Delade album

Den sista funktionen jag vill lyfta fram är appens förmåga att skapa digitala fotoalbum som du kan dela med vänner och familj i realtid. Med Google Foto kan du skapa ett nytt album med en knapptryckning. Du kan då välja vilka foton du vill lägga i albumet och sedan välja vem som ska få tillgång till det. 

Alla som du väljer att dela albumet med får en pushnotis när nya foton och videor läggs till. Detta är en särskild praktiskt funktion som jag själv använder när jag reser och vill dela med mig av mina bilder till det gemensamma albumet. Det är även ett utmärkt sätt att skapa en gemensam fotobok. 

Slutsats

Resenärer som tar hundratals semesterfoton kommer att älska hur enkelt det är att använda Google Foto till att spara, söka och dela minnen från olika resor. Om du inte redan har appen installerad kan du enkelt hämta den i Google Play och App Store.

***

Använder du Google Foto? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Eller lämna en kommentar om jag har missat något viktigt i min guide. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

5 KOMMENTARER

  1. Jag har gillat Google foto tills följande hände. Har rest mycket och därför skrivit text var och när bilderna är tagna samt ordnat dem i mappar. Nu har rätt text försvunnit och istället kommit fel text utan att jag själv medvetet har gjort något. Om jag försöker korrigera kommer någon felaktig text tillbaks om en stund. Med tre enheter och massor av foton är detta mer än frustrerand! Kan någon hjälpa mej!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.