Fyra europeiska destinationer att fly till under vintern

4
978
Balluta Bay Malta | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se
Balluta Bay Malta | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Fyra europeiska destinationer att fly till under vintern

För snart 6 år sedan låg jag i min soffa och såg ut över ett grådaskigt Stockholm. Av en ren slump hittade jag en Facebookgrupp bestående av emigrerade Svenskar som sökt sig en ny tillvaro på den soliga Medelhavsön Malta resten är som man brukar säga en helt annan historia.

Återigen funderar jag alltså om det inte är dags att fly snö och kyla för att istället njuta av varmare breddgrader med palmer. Många digitala nomader flyr söder ut under vintern och vem kan klandra dem? I det här inlägget tänkte jag gå igenom fyra destinationer som jag personligen funderar på att flytta till några månader nu när gamle Kung Bore är på besök här uppe i den karga norden.

Kanarieöarna

Gran Canaria har sommarväder året runt och temperaturen ligger på cirka 20 grader under vintermånaderna. Framförallt är det provinshuvudstaden Las Palmas de Gran Canaria som lockar mig. Dels vill jag ha en större stad med stabilt internet och nöjesutbud, men även närheten till en flygplats med billiga flygbiljetter till resten av Europa. Dessutom erbjuder Kanarieöarna flera hundra kilometer fina vandringsleder och öar med varierande natur och klimat.

Lissabon

Genom mitt ambassadörskap för Momondo har jag lärt känna en hel del portugiser runt om i Lissabon och staden lockar såklart även med sina färgglada gator och breda utbud av bra restauranger. Dessutom är priserna bra på det mesta från mat till hyror, så jag kan helt klart tänka mig att flytta ner.

Lär med om Portugal

Malta

Tillbaka till platsen där allt en gång började med Grattis Världen som ett levande vykort från en turist i tillvaron. Jag kan ön som min egen bakficka och känner många malteser och andra bofasta européer. Men den här gången tänker jag i så fall nog bosätta mig på en helt annan plats än St Julians. Eftersom att engelska är ett av de officiella språken i landet och att det är enkelt att hyra en möblerad bostad på ön så är det en bra vinterdestination.

Läs mer om Malta

Málaga

Hamnstaden Málaga på den spanska solkusten har lockat svenskar att bosätta sig enda sedan 1960-talet och det är inte så konstigt när staden har ett grymt skönt vinterklimat. Närheten till Medelhavet ger även möjlighet att kunna äta färsk fisk och skaldjur. Skulle jag tröttna och längta efter Falukorv finns det minst en butik med svenska varor i närheten.

***

Har du någon plats du drömmer om att flytta till? Lämna gärna en kommentar här under. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler schysta restips från hela världen! Skål!

4 COMMENTS

  1. Som jag älskar denna typen av inlägg. Inlägg som hjälper mig att drömma mig bort.
    Visst har jag en plats jag ständigt återkommer till som jag vill flytta till. Jag har drömt om Thailand och Malaga. Men så återkommer jag ständigt till Mallorca. Kanske kanske blir det där jag slår mig ner en gång på ålderns höst.
    Och Mallis fick vara med på listan från Resfredag som jag hakade på häromsistens 🙂 https://litemerarosa.com/2019/10/17/fem-platser-dar-jag-vill-bo/

    • Trevligt att du tycker det! 🙂 Ja Mallorca är en fin ö, men tyvärr inte lika varm på vintern som Gran Canaria där av mitt val. Ah tack för tipset! Jag den ska jag kolla in lite senare.

  2. Bra tips! Vet du hur man går tillväga för att hyra boende några månader på Kanarieöarna och vilken av öarna som är bäst om man bara vill komma nära naturen? Jag vill också flytta utomlands och kunna springa och cykla mycket i fina miljöer.

    • Tack!Jag går själv i tankarna på att passa på att spendera så mycket tid som möjligt på vandringsleder. Öarna skiljer sig rätt så mycket åt men La Gomera är nog den grönaste av öarna och har många vandringsleder och djupa skogar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.