Fyra platser som andra momondo ambassadörer har tipsat om

6
91

Inlägget ingår i mitt ambassadörskap för Momondo under 2019

Jag beskrev i ett tidigare inlägg hur jag genom mitt ambassadörskap för momondo har kommit i kontakt med andra ambassadörer. Som har erbjudit sig att visa mig sina städer och regioner. Nyligen deltog jag socialt event där vi skulle dela med oss av bilder från platser vi rekommenderar att de andra deltagarna ska besöka under sina resor. Därför har jag valt ut fyra bilder med tillhörande beskrivningar som verkligen har fått mig att vilja packa väskorna och resa dit.

Peniche, Portugal

i staden Peniches hamn kan du resa med båt ut i Berlengas skärgård. En tur och returbiljett kostar 20 € för vuxna och 10 € för barn från 5 till 12 år. Om du har lätt för att bli sjösjuk ska bör du ta någon tablett innan för resan är värd besväret! Glöm inte att ta med dig bekväma skor. För du kommer vandra på smala stigar där du ser skyltar till grottor och dolda badplatser. Den mest kända sevärdheten är Forte de São João Baptista som ligger i ett vackert naturreservat. Du behöver minst en heldag för att upptäcka omgivningarna och det finns även möjlighet att campa här. Du hittar mer från Maria på hennes Instagram, Facebook och blogg.

Marzamemi, Sicilien

Som en god sicilianare rekommenderar jag defensivt ett besök i Marzamemi, en liten fiskeby i provinsen Siracusa. Promenera i de gamla gränderna och gå vilse på smala gator. Denna by är väldigt karakteristisk för Sicilien och erbjuder en potpurri av färger i överflöd. En kort promenad färgglada stadskärnan finns två små naturhamnar La Frossa och La Balata.

Den färgglada stadskärnan med hus, fönster och blommor i varje hörn. En kort promenad från den gamla stadskärnan finns två små naturliga hamnar, La Frossa och La Balata med caféer, restauranger och barer. Om du älskar hav, natur och stränder ska du bege dig till naturreservatet Vendicari 10 km från Marzamemi. Där hittar du områden med sötvatten, saltmyrar och flera kilometer av orörda stränder. Dessutom är platsen en känd destination för fågelskådare. Du hittar mer från Veronica på hennes Instagram och blogg.

Chiusdino, Italien

Legenden om svärdet i stenen är sann och finns på riktigt i den magnifika San Galgano-klostret i byn Chiusdino, Toscana. Klostret är ett perfekt utflyktsmål om du besöker Toscana missa inte heller omgivningarna runt Siena och magiska Val d’Orcia som är ett av UNESCO världsarv sedan 2004. Du hittar mer från Sabrina på hennes Instagram, Facebook och blogg.

Tuzla, Rumänien

Tuzla har några av Rumäniens vackraste stränder. Även om dessa inte är lika kända som de i Mamaia, Vama Veche eller Costinesti (större orter) så är det ände en speciellt känsla där. Här hittar du avskilda platser, vild vegetation, måsar och gamla båtar som fortfarande har sina historier att berätta. Missa inte heller chansen att äta en riktig god lunch på någon av de många fiskrestaurangerna (kallas ”cherhana”) som serverar nyfångad fisk varje dag. Du hittar mer från Irina på hennes Instagram, Facebook och blogg.

Så varför inte redan nu kolla in hos momondo som erbjuder prisvärda flyg, hotell och hyrbilar. Vem vet du kanske hittar nästa resa redan nu? @momondo, #owtravelers #admomondo

***

Blev du inspirerad också inspirerad av deras bidrag? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn!

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.