Fyra stora resemässor i början av 2019 som du borde besöka!

53
233
Tourest Tallinn, Matka Nordic travel fair, Balttour, Adventur Vilnius
Alla logotyper tillhör respektive resemässa.

Fyra stora resemässor i början av 2019 som du borde besöka

Varje år besöker jag ett flertal internationella mässor inom vitt skilda områden. Därför tänkte jag passa på att tipsa om att det under januari och februari 2019. Arrangeras inte mindre än fyra internationella resemässor i våra grannländer på andra sidan Östersjön.

Närmare bestämt i Helsingfors, Vilnius, Riga och Tallinn. Med andra ord ifyra inbjudande och prisvärda huvudstäder. Som var och en är värd ett besök. Så varför inte kombinera en weekend men den större resemässa?

Jag kommer besöka alla fyra och är dessutom inbjuden till två av dem som pressbesökare. Så det det ser jag verkligen fram emot! Om du bestämmer dig för att besöka någon av mässorna får du gärna skicka ett mail till mig på johan@grattisvarlden.se så kanske vi ses och säger hej. 

Matka Nordic travel fair

Matka Nordic travel fair 18 – 20 Jan

 • Helsingfors, Finland
 • 1000 utställare från 80 olika länder

Matka Nordic travel fair är norra Europas största resemässa med över 1000 utställare från 80 olika länder. MATKA släpper sitt program och utställarlista först 27 november. 

Hemsida: www.matka.messukeskus.com

     ▷ Läs även: Alla mina inlägg om Helsingfors på ett ställe!

Adventur Vilnius

Adventur 25 – 27 Jan

 • Vilnius, Litauen
 • 300 utställare från 46 länder 

Adventur är Litauens största resemässa och arrangeras för 12:e gången i ordningen. Mässan är uppdelad på fem hallar. Där två hallar är avsedda för litauiska och internationella researrangörer och ambassader. 

Två andra hallar är helt tillägnade Litauen från lokala regioner till kultur, mat och souvenirer. Den femte hallen är avsedd för friluftsliv och sport. 

Hemsida: www.litexpo.lt

     ▷ Läs även: Alla mina inlägg om Vilnius på ett ställe!

Balttour

Balttour 1 – 3 Feb

 • Riga, Lettland
 • 470 utställare från 41 länder 

Balttour är en av Baltikums största resemässor och arrangeras för 26:e gången i ordningen. Mässan är uppdelad i två hallar där den ena hallen är avsedd för lettiska och internationella researrangörer, hotell, outdoor företag etc. 

Den andra hallen är helt tillägnad de lettiska regionerna Latgale, Vidzeme, Kurzeme och Zemgale samt Riga. Dessutom har du som besökare möjlighet att köpa lokala produkter, hantverk samt ekologisk och hemlagad mat. 

Hemsida: www.balttour.lv

     ▷ Läs även: Alla mina inlägg om Riga på ett ställe!

Tourest Tallinn

Tourest 8 – 10 Feb

 • Tallinn, Estland
 • 584 utställare från 30 länder 

Torurest är Baltikums äldsta och största resemässa som arrangeras för 28:e gången i ordningen. Mässan är uppdelad i tre hallar där huvudhallen rymmer estniska och internationella researrangörer. Samt ett område kallat Global Village där resmål från världens alla hörn presenteras. 

De andra två hallarna är helt tillägnande Estland. Där den större har estniska turistregioner och attraktioner som huvudfokus. Medan den mindre är helt vigd åt autentisk estnisk matkultur.

     ▷ Läs även: Alla mina inlägg om Tallinn på ett ställe!

Hemsida www.tourest.eu


Har du besökt någon resemässa? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

53 COMMENTS

  • Nej det har jag faktiskt inte. Men jag satte en av mina finska vänner på att kolla runt lite åt oss. Så det är inte omöjligt att vi blir ett helt gäng som reser iväg.

  • Nej det är nog främst folk i ”branschen” som har koll på mässorna som är på andra sidan Östersjön. Annars brukar folk i allmänhet ha koll på de stora mässorna i Tyskland och Sverige.

  • Ja då är det tyvärr svårare att komma iväg. Men både Tallinn och Riga är budgetvänliga och enkla att resa till med båt över dagen med Tallink.

  • Så lite så 🙂 Helsingfors, Tallinn och Riga är enkla att resa till med en 40-timmars kryssning. Då hinner du lätt besöka mässorna under några timmar 🙂 Och får dessutom shoppa lite godis ombord.

 1. Älskar att gå på mässor! Men reser tyvärr inte så mycket 🤔 Men kul med tips om mässor som man inte ser överallt eller ens tänker på att de finns!

  • Ja det är verkligen kul med mässor och alla intryck. Helsingfors, Tallinn och Riga är enkla att resa till med en 40-timmars kryssning. Då hinner du lätt besöka mässorna under några timmar 🙂

 2. Det låter grymt roligt! Älskar att gå runt och bli inspirerad 🙂 Tyvärr kommer mitt resande vara nerprioriterat ett bra tag framöver nu (som nybliven husägare finns det en hel del annat pengarna måste läggas på..) så något besök på någon resemässa lär det nog tyvärr inte bli för mig den närmsta tiden=/

  • Ah, men ett eget hus slår ju vilken mässa som helst 🙂 Men mässorna finns ju kvar sen när du kommit i ordning och fått ordning på ditt nya hem.

  • Målgruppen är reseintresserade i största allmänhet. Sen eftersom att det är internationella mässor så kommer även ländernas lokala turistbyråer ställa ut och locka besökarna att besöka andra delar av länderna än bara huvudstäderna.

  • Absolut, det är kul. Men kommer vara långa dagar och många möten runt med potentiella samarbetspartners 🙂 Det går 40-kryssningar till Helsingfors, Tallinn och Riga. Då har du möjlighet att besöka mässorna i ungefär 5 timmar. Säg till så kan jag nog fixa in dig/er gratis.

 3. Vad kul att du fått inbjudningar! Det kommer nog inte bli några resemässor för mig, men jag gissar att för de som går på dem bjuds det på massor av inspiration till framtida resor. 🙂

 4. Låter jättekul med resemässor 🙂 Det blir nog inte så att jag kommer gå på nån mässa men hade tyckt det varit kul att besöka en sån mässa om jag haft möjlighet!

  • Så lite så 🙂 Nej det är inte många utanför ”branschen” som har gjort det. Men det finns några mässor i Sverige också för den delen.

 5. Vad roligt med inbjudan som pressbesökare, skall du skriva om mässorna då?
  Jag har aldrig vart på resemässa faktiskt men det är nog helt enkelt för att jag inte är så intresserad av att resa på det sättet. Alltid spännande att komma iväg och se något nytt men är mer för sverige än utomlands då.

  • Det blir nog ett inlägg om respektive mässa skulle jag tippa på. Men främst åker jag för att knyta nya och intressanta kontakter. Sen att åka iväg så här på en mässa är nog något som främst görs om man vill inspireras av olika resmål. Finns även några större resemässor i Sverige för den delen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.