Gadgets du absolut inte får glömma till resan

1
526
Teknik

Gadgets du absolut inte får glömma till resan

Att åka iväg handlar inte alltid endast om semester- eller charterresor. Det finns många som spenderar timmar med att resa, oavsett om det handlar om arbetsresor eller backpacking. Det handlar inte endast om sol, värme och nya platser att upptäcka – en hel del timmar spenderas till- och från flygplatser, tåg, bussar och flyg. Hur ser man till att inte bli uttråkad?

Telefon & surfplatta

Nu går knappast någon utan sin mobiltelefon idag, så det är rätt uppenbart att telefonen eller surfplattan ska packas ner inför resan. Den största och lättillgängligaste underhållningen vi har idag är via våra mobila enheter – många appar som du laddar ner behöver inte internetuppkoppling och går därför utmärkt att använda som underhållning när inget Wifi finns tillgängligt.

Portabel laddare

Ska du åka med många elektroniska prylar är det smart att ha en portabel laddare nedpackad. De flesta power banks erbjuder idag fler än ett USB-uttag och därmed kan du oftast ladda mer än bara din mobiltelefon. Perfekt om du även har ett par hörlurar eller en surfplatta som också behöver laddas upp! Glöm bara inte bort att ladda upp din powerbank innan du börjar din resa. Det finns dock många flygplatser och caféer runt om i världen som har eluttag.

Kameran

Nu har alla smartphones redan en inbyggd kamera, men är du intresserad av att faktiskt fånga ögonblick på ett mer professionellt sätt (och oftast av bättre kvalité), är det toppen att packa ned kameran. I många fall kommer du upptäcka nya platser som du aldrig besökt och oavsett om det är en storstad eller en regnskog, finns det absolut alltid något vackert att fotografera.

Laptop

En laptop är inte alltid nödvändigt att packa med sig, men allt handlar om vad för slags resa som du genomför. Ska du arbeta på resan kommer en bärbar dator verkligen göra arbetet enklare, än att bara använda sin surfplatta eller smartphone. Dessutom finns det underhållning i en dator också, då du enkelt kan gå in på Storspelare casino från din webbläsare och testa lyckan. Eller så laddar du ner Netflix och njuter av alla de tusentals filmer- och TV-serier som finns tillgängliga.

Kortlek

Allt handlar faktiskt inte bara om teknik idag – även om det känns så. Att packa ned en kortlek är alltid ett bra tips. Du kanske möter en ny vän på din resa och kortspel är något som både är socialt och roligt. En kortlek tar dessutom inte mycket plats. Skulle du inte möta en ny vän på din resa kan du alltid spela patiens!

Hörlurar (in-ear eller noise cancellation)

Det kan vara distraherande att resa, speciellt vid tåg- eller flygresor och ibland vill man bara stänga ute världen. Ett par hörlurar hjälper dig gott med detta, speciellt in-ear enheter eller de som har inbyggd noise cancellation. När du behöver sova är det bara sätta på lite lugn musik i lurarna och du kan enklare stänga bort allt ljud som pågår utanför! I många fall används enkla öronpluggar, men med dagens teknik kan ett par bra hörlurar nästan göra ett bättre jobb!

***

Vilka prylar använder du? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.