Golden Air istället för SJ – Bromma till Halmstad

0
131

Golden air

Golden Air istället för SJ – Bromma till Halmstad

Det är nog ingen hemlighet för dig som har följt Grattis Världen ett tag att jag reser en hel del kors och tvärs i jobbet. När det är inrikesresor så är det oftast med min strulande bundsförvant SJ om jag ska söder om Övre Norrland. En kompis som ofta bjuder på små överraskningar som signalfel och snattade elledningar.

Nu på morgonen fick jag ett e-mail med frågan om jag hade möjlighet att ta ett kundmöte nere i Halmstad den 1 december? Mötet är efter lunch, så jag började fundera över om det skulle vara värt att ta fakirtåget ner? Men då det är en bit att åka till Halmstad då började jag överväga alternativa resealternativ.

  1. ) Ta tåget ner kvällen innan till Halmstad och övernatta på hotell. 
  2. ) Kolla inrikesflyg och ta en morgonflight, sen kvällståget hem. 

Billigare att ta flyget

En snabb jämförelse mellan SJ och Skyscanner visade att det fanns billiga flygbiljetter från Bromma Airport ner till Halmstad City Airport. Flygbiljetten gick på 495:- jämfört mot de 1152:- som SJ ville ha. Så det blev flyget ner. Extra kul var det flygningen skulle utföras av Golden Air, ett flygbolag som jag inte rest med innan och som snart kommer försvinna. Summan av kardemumman är att jag spar en massa tid och pengar på att inte behöva boka en hotellnatt. Fördelen är även att jag flyger från Bromma Airport och slipper således åka ut till Arlanda Airport.

  • Sparar tid och pengar
  • Får pricka av ett nytt flygbolag

Det är kanske lite nördigt att ”pricka av ett flygbolag”. Men när man reser så pass mycket som jag periodvis gör så är det skönt att ha något att samla på. jag har helt enkelt börjat samla på flygplatser, flygbolag och flyglinjer. Inte speciellt unikt bland frekventa resenärer men ändå ganska nördigt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.