Svalbard — Guide hur du boka en bonusresa med SAS

5
749
Bonusresa till Svalbard
Bonusresa till Svalbard
Foto: Noel Bauza

Svalbard — Guide hur du boka en bonusresa med SAS

Svalbard står på mångas bucket list — men en resa till världens nordligaste stad Longyearbyen är tyvärr vanligtvis en dyr historia. Men eftersom att den arktiska ögruppen står under norsk förvaltning innebär det även att Svalbard räknas som en inrikesdestination. Så i det här inlägget kommer jag gå igenom hur du enkelt kan boka din drömresa för Eurobonuspoäng.

Svalbard tillhör norden zonen

Enligt SAS poängtabell för bonusresor tillhör Longyearbyen den nordliga zonen. Vilket gör det mycket förmånligt att boka en bonusresa dit. Från Sverige kan du flyga för 20.000 poäng tur och retur i SAS Go eller 30.000 i SAS Plus. Från Norge kan du istället flyga för 10.000 poäng tur och retur i SAS Go eller 20.000 poäng i SAS Plus.

SAS erbjuder med jämna mellanrum reor på bonusresor inom Norden och Europa med upp till 50% poängrabatt på ordinarie pris. Om du dessutom har ett SAS MasterCard Premium får du ytterligare 50% poängrabatt inom Norden zonen. Vilket innebär att du kan kombinera en rea med FlyPremium rabatten och således resa tur och retur i SAS Plus från Sverige för endast 5.000 poäng + ca 480 SEK i skatter. Motsvarande resa som en betald biljett kostar strax över 6.000 SEK.

Om du inte redan är medlem i Eurobonus eller vill lära dig mer om hur du tjänar bonuspoäng rekommenderar jag att du läser min guide: Bonustorsdag #1 – Allt du behöver veta om SAS Eurobonus.

Boka bonusresor

Det är inte mer komplicerar att boka en bonusresa hos SAS än det är att boka en betald flygbiljett för pengar. Den enda skillnaden är att du måste vara inloggad och välja att resan ska betalas med poäng istället för pengar.

Fler inlägg från Svalbard

***

Har du besökt Svalbard eller drömmer du om att göra det? Lämna då gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

5 COMMENTS

  1. Tack för en jättebra guide! Jag har drömt om att besöka Svalbard i flera år men det är ju så himla dyrt! Men om det går att spara pengar på flyget blir det ju billigare 🙂

  2. Att besöka Svalbard är en dröm! Vet du om man får vandra på sommaren? Vi är ett gäng som har snackat om att göra det innan vi dör 😎

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.