En guide till Rocket Miles : Boka hotell och tjäna tusentals flygpoäng

5
92

En guide till Rocketmiles.com

Rocketmiles.com är en hotellbokningssajt som drivs av koncernen Priceline Group som även står bakom Booking.com och Agoda. Skillnaden är att du får möjligheten att tjäna från 500 upp till 10.000 flygpoäng per natt som du bokar genom Rocketmiles. Poäng som du sedan  kan använda för att boka bonusresor, uppgradera dina flygbiljetter till business class, men även boka hyrbilar och nya fria hotellnätter. I den här guiden till Rocketmiles kommer jag gå igenom hur du enkelt kan börja tjäna flygpoäng och hur du bokar hotellnätter.

Flygbolag och hotellkedjor

Många flygbolag har redan ett nära samarbete med de stora hotellkedjorna som ger dig möjlighet att tjäna poäng på dina hotellnätter. Problemet är bara att du i regel måste måste välja mellan t.ex. Radisson Blu, Best Western och Scandic. För att kunna tjäna poäng till ditt bonusprogram på dina hotellnätter. Men med Rocketmiles öppnas en ny värld där du kan kan välja  bland tusentals hotell! Många gånger kan du hitta finare hotell som kostar en bråkdel av de stora hotellkedjorna.

Rocketmiles affärsidé

Bygger på att du som hotellgäst ska kunna välja fritt bland tusentals hotell jorden runt. Samtidigt som du får möjlighet att tjäna extra flygpoäng till ditt Frequent-flyer program (FFP). Rocketmiles får provision för varje bokning som sker och hotellet får beläggning.

Boka hotells via Rocketmiles.com

Att boka hotell genom Rocketmiles är lika enkelt som att som att t.ex. använda Booking.com. Dessutom kan du enkelt se hur många poäng du kommer tjäna till respektive Frequent-flyer program. I städer som t.ex. New York, där hotellen tävlar om hotellgäster dyker ofta riktigt bra poängtoppar upp vissa datum. Ovanför är ett exempel där jag planerar en weekend till Bangkok i samband med en rundresa i Asien. Poäng som jag sedan kan använda för att boka en ny bonusresa till Thailand.

Bonustips: Använd flera Frequent-flyer program

Om du planerar att resa i Asien, Sydamerika eller inrikes i USA så kan det vara en bra att samla poäng till ett lokalt Frequent-flyer program. Fördelen är att du då kan samla poäng för att boka en rundresa vilket är perfekt om du vill backpacka eller besöka fler platser/länder under samma resa.

Nackdelar med Rocketmiles

Notera att det finns nackdelar med såna här tjänster. Men samtidigt så påverkar det inte dig som inte jagar hotellstatus och guldkort som kräver minst 35+ nätter per år.

För om du i första hand prioriterar att samla poäng till ditt Frequent-flyer program för att sen kunna boka billiga flygbiljetter eller enkelt för att kunna uppgradera din ekonomibiljett till business class. Så är Rocketmiles melodin för ditt framtida resande!

[maxbutton id=”4″ url=”https://www.rocketmiles.com/refer/MAIL380″]


Om du registrerar dig via länken får du 1.000 poäng till valfritt bonusprogram efter att du genomfört din första övernattning. Även jag går 1.000 poäng i provision. Poäng som bidrar till att jag kan resa och fortsätta skriva om nya intressanta platser här i Grattis Världen. Tack för att du stödjer mig och bloggen!

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.