Hur lång tid tar en återbetalning från ett flygbolag?

0
77
Flygbolaget ändrar sin avgångstid
Flygbolaget ändrar sin avgångstid

Hur lång tid tar en återbetalning från ett flygbolag?

Väntar du på en återbetalning från ett flygbolag? Även om du juridiskt har rätt till återbetalning av din biljett när flygbolaget avbokar din resa kan det ändå dröja flera veckor innan du får tillbaka dina pengar. Till följd av COVID-19 tvingas flygbolag att ändra sina tidtabeller samt införa nya policys för avbokning och återbetalning.

Flygbolagen var snabba med att erbjuda sina passagerare att själva avboka sina resor mot en voucher som återbetalning. Vilket är helt i sin ordning eftersom att det är flygbolagets egna villkor som gäller om passageraren själv avbokar sin resa. Därför har flygbolagen strategiskt valt att dra ut på sina avbokningar in i det sista för att öka chansen till att passageraren själv ska hinna avboka resan.

Om din resa inte har avbokats bör du vänta tills att flygbolaget avbokar din resa. Eftersom att du då får rätt till återbetalning i enlighet med (EG) 261/2004 som reglerar rättsskyddet för flygpassagerare. Dagligen avbokas tusentals flygbiljetter som därefter ska måste handläggas manuellt. När jag pratade med en vän på SAS berättade hon att dem för några dagar sedan hanterade ärenden från slutet av mars.

Slutsats

Handläggningstiden för återbetalningen kommer öka i takt med att antalet avbokningar som måste administreras. Om du inte har fått fina pengar än bör du avvakta med att stressa upp dig i onödan. Det finns även flera lösrykta teorier om att flera stora flygbolag hotas av konkurs. Vilket det saknas belägg för enligt flera branschexperter som menar att flygbolagen utför en stor del av länders infrastruktur och därför kommer räddas med olika former av krispaket.

***

Har du drabbats av inställd resa till följd av COVID-19? Lämna gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.