Ingen resa är onödig, eller? Snabbvisit till Helsingborg (del 1/2)

1
79

Radisson Blu SkyCity Arlanda | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Ingen resa är onödig, eller? Snabbvisit till Helsingborg

Grattis Världen är en reseblogg som gärna berättar den nakna sanningen bakom den glamorösa luftfasaden med att resa. Så det här blogginlägget är inget undantag, för att återigen så har jag rest land och rike runt likt en cirkusarbetare på fultjack. Men och andra sidan så har jag fått fler anekdoter att berätta om för dig som följer den här bloggen. Vad som från början bara skulle vara en enkelt snabbvisit ner till Helsingborg för att hämta ut ett rekommenderat brev. Och hälsa på lite vänner slutade med ny anekdoter.  Om det finns två saker som jag har svart bälte i så är det:

  1. Att skjuta upp saker till sista sekunden
  2. Krishantera och lösa problem på stående fot

Den här gången så fick jag praktisera båda två som det oftast slutar med när jag reser. Redan i måndags skulle jag ha ringt till leverantören och frågat varför jag inte hade fått någon brev-avi till vårt kontor i Helsingborg? Men jag tänkte så klart att det hinner jag göra tills på fredag så varför stressa? Väl på tåget ner mot Stockholm från Dalarna så kommer jag på att det är ju torsdag och ingen avi hade fortfarande kommit. Så efter ett kort samtal så får jag veta att brevet hade skickats direkt till min hemadress i Stockholm som jag hade angett? Vilket jag helt hade missat med tanke på att jag inte hade varit hemma på en dryg vecka.

Radisson Blu SkyCity Arlanda | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se14 timmar på Arlanda

I och med att jag ändå hade bokat flyg till Kastrup och en natt på Radisson Blu SkyCity på Arlanda. Så passade jag på att hoppa av tåget redan på Arlanda C. Istället för att åka hem och några timmar och senare komma på att jag ska ut till Arlanda igen. Väl på perrongen så lägger jag märke till ett stort grabbgäng iförda,  Leksands IF tröjor, shorts och sportbagar som vrålar som en flock brunstiga babianer.. Självklart så hamnar jag bakom dessa herrar i spärren och kalabaliken är ett faktum. För någon av dem hade kläckt den briljanta idén om att det helt enkelt var billigare att boka en biljett hela vägen till Stockholm istället för att betala 85 spänn i stationsavgift för Arlanda. Ironiskt nog var det ingen av dem som verkade ha tänkt på att det finns en spärr på Arlanda? Så sällskapet radar upp sig på en lång kö som stoppar upp oss bakomvarande som har korrekta biljetter. Och jag kan skriva under på att det tar en sabla tid för ca 20 personer att betala en och en när folk bakom muttrar om att de har bråttom.

Radisson Blu SkyCity Arlanda | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seBusiness Class room, men ingen frukt.. 

Vid incheckningen fick jag ett trevligt välkomnande och receptionisten tackade mig för att jag var guldmedlem och att jag därför hade blivit uppgraderad till ett Business Class room. Fördelen med Club Carlson Gold är att man ofta får kostnadsfria rumsuppgraderingar. Dessutom så är det mer regel än undantag med en trevlig välkomstgåva på rummet. Och i det här fallet hade jag hellre fått lite frukt att tugga på än ett större rum när jag ändå reser ensam. Men jag ska egentligen inte klaga när det finns både minibar och en Nespressomaskin på rummet.

Radisson Blu SkyCity Arlanda | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seMEN! Det går bra nu.. 

När jag ändå var strandsatt på Arlanda fick jag den briljanta idén att jag skulle passa på att checka in mitt bagage! (Vilket är möjligt att göra från 22 timmar innan avresa). Så att jag morgonen efter bara skulle kunna gå direkt till säkerhetskontrollen utan att passera incheckningen. Sagt och gjort, jag började packade ihop allt utom surfplattan och en laddare samt lite papper. Efter att jag varit vid incheckningen och kommer jag tillbaka nöjd till incheckningsdisken nöjd med att bara behöva släpa på min kabinväska morgonen efter.

Några timmar senare så inser jag att den packing cube som som jag hade förberett hemma med kläderna. Som jag skulle ha dagen efter på ett möte i Köpenhamn naturligtvis hade blivit incheckad! Så de enda kläderna jag hade att tillgå var de kläderna som jag hade på mig! Och om du har spenderat mer tid i SkyCity än promenaden till Terminalerna så vet du att det är dåligt med butiker där som säljer nya underkläder klockan 20:20 en torsdag.. Men i sann Mac Gyver anda sick jag handtvätta i handfatet med hotelltvålen. Normalt har jag alltid en packing cube laddad med minst ett ombyte och två par strumpor/underkläder. Samt en mindre necessär tandborste, tandkräm och en deodorant som används i nödfall.. Så det blev en sen kväll med att tvätta och torka allt med en hårtork.

Läs gärna del två: Där du kan läsa om resten av resan.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.