Ingen resa är onödig, eller? Snabbvisit till Helsingborg (del 2/2)

2
123
sas popup lounge | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se

Radisson Blu SkyCity Arlanda | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seIngen resa är onödig, eller? Snabbvisit till Helsingborg

I den förra delen av min halvt onödiga resa. Så berättade jag om min briljanta idé om att spara tid genom att checka in mitt bagage Kvällen innan. Vilket resulterade i att jag jag även lyckades checka in mitt klädombyte..  Men den obligatoriska Radisson frukosten stod på schemat! Med korv och potatis, men varför finns det aldrig vita bönor i Sverige? Till skillnad från många andra så föredrar jag riktig mat till frukost. Utan att ha minsta tillstymmelse till anglofili så gillar jag en riktig engelsk frukost.

sas popup lounge | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.se
SAS tillfälliga Pop-Up lounge

När jag ändå befann mig i Terminal 5 så var jag tvungen att smyga förbi SAS tillfälliga Pop-Up lounge vid F-piren. Även om jag hade blivit avskräckt efter alla rapporter om att den skulle vara överfull på morgnarna. Men till min förvåning så var det nästan folktomt? Så ett glas färskpressad apelsinjuice och ett kuvertbröd fick förgylla min morgon med utsikt ut mot den regniga plattan. Klockan närmade sig boarding så det blev en språngmarch til Gate 5A och en väntande SK1417. Väl ombord så serverades den gula frukostlådan. Så inom loppet av en och en halv timme hann jag äta frukost tre gånger.

Kastrup flygplats | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seFramme på Kastrup

Med tanke på att det har blivit så omåttligt populärt att använda diverse appar som anger väder, plats och känslor så ska jag inte vara sämre. Så nu kan jag skryta med vilket fanatiskt sommarväder jag som välkomnade mig klocka 10:23 en fredags morgon i slutet av juli. Sen att jag betalade 28 spänn för att slippa få med reklam i bilden är en annan femma.

SJ 1 klass | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seHelt ensam i 1 klass på tåg 488

Jag har tappat räkningen på hur många gånger som jag har rest mellan Kastrup och Sverige genom åren. Men till skillnad från Arlanda, så är Kastrup riktigt smidigt att ta sig till och från om man har mycket bagage. Just för att man slipper stå i rulltrappor eller trånga hissar med sitt bagage för att komma till eller från tågperrongen. Här är det bara att ta sin bagagevagn ner för rullbandet och vise versa. Väl ombord på tåget så visade det sig att jag dessutom var helt ensam i vagn 1. Glöm inte att SJ kör sin sommarkampanj med upp till 50% rabatt på sina tågbiljetter. Ange bara bokningskoden: SOMMAR när du bokar biljetten. Dock måste du vara medlem i SJ Prio. Personligen så har jag alltid 20% rabatt genom mitt medlemskap i Friluftsfrämjandet. Och nu mer har jag till och med lyckats skrapa ihop ett Svart Prio att ha i plånboken.

Tips från coachen

Väl framme på Helsingborg C aka Trekanten. Så möttes jag upp av en gammal vän som hälsade mig välkommen. När man har två resväskor att släpa på så är det skönt att dumpa dem i ett förvaringsskåp så fort som möjligt! Dock skulle det visa sig att de skåpen som fanns op plats enbart tog mynt? År 2015 när vi uteslutande betalar dylika saker med betal-/kreditkort så blir åtminstånde jag fundersam om någon ens kläckt idén att modernisera? Det slutade med att jag fick springa runt i tre olika butiker och växla mynt..

Därefter var det dags att ordna biljetter över till danskarnas svar på Visby, Helsingör! Inge heller här är det SMS biljetter som gäller utan hederliga gamla pappersbiljetter som sedan en bastant dansk herre med krossade sjömansdrömmar som klipper ett hål innan man får kliva ombord.Visst är det lite nostalgiskt, men knappast effektivt varken flödesmässigt eller tidsmässigt. Jag hade föredragit spärrar i likhet med de som finns på tunnelbanor. På samma tid som det tar att klippa en biljett så skulle man kunna få igenom 5 personer.

Scandlines | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seSvenskpriser..

Är ett uttryck som verkligen speglar att danskarna har lärt sig att man kan köra med ett högre pris där det kryllar av svenskar och norrmän. För det är ändå billigare för oss att handla av dem än på Systemolaget. Dock så är jag väl så pass luttrad att inget förvånar mig längre när det kommer till svenskar som gör ”klipp” när de handlar i Danmark. För man kan nog säga att Helsingør verkligen är ett mecka för alla spritbunkrande turister som gladeligen pyntar 70 spänn för att ta sig över sundet.

Helsingör | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seVackra Helsingør

Väl på gågatorna i Helsingør så hamnade vi i en av de mer välsorterade spritbutikerna. Där någon förrymd skåning stod bakom disken och hade ett per flaskor rom uppställda för provsmakning. Så naturligtvis så hamnade jag nyfiken där. Han drog igång sitt mumbojumbo om de olika sorterna. Innan jag började prata om Ron Zacapa 23 och andra etiketter som han mer eller mindre försökte måla upp sina buteljer som. Men det blev en intressant pratstund och byte av visitkort så vi får se om jag åker med honom på en mässa i vår.

Lund C | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seÄntligen på väg mot Stockholm igen

Efter att ha spenderat ett antal timmar i både Helsingør och Helsingborg samt någon parkering utanför Lund där det var en bilträff. Så fick jag skjuts av en annan polare till Lund C därifrån mitt nattåg skulle gå till Stockholm C. Sist som jag åkte nattåg i Sverige var i februari när jag reste från Stockholm upp till Narvik i 2klass kupé. Men den här gången så hade jag lyxat till det med en egen 1 klass kupé med egen dusch och toalett. Så jag hade ganska så höga förväntningar på en bekväm natt upp mot Stockholm. Men väl ombord på tåget så hittade jag till min kupé och stuvade in mitt bagage. Sen fick jag jaga igenom 12 vagnar för att hitta till bistron. Men jag blev sedan informerad om att det inte finns någon bistro på nattågen i söder!

Frukost Radisson Wiking | Grattis Världen Reseblogg | www.grattisvarlden.seFrukost på Radisson Blu Wiking

Så jag hade bara en halvdrucken cola och en dubbel Co-Co att leva på. Tills jag skulle komma fram till Stockholm C och den väntande frukosten på Radisson Blu Viking. Efter att jag låst in mitt bagage nere vid rulltrapporna till tunnelbanan så gick jag upp till Radisson Blu Viking och botaniserade i deras frukostbuffé. Nu blir det lugnt på resefronten ett par veckor för min del innan det är dags för nya äventyr.

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.