Jag vill resa jorden runt med Karl Pilkington

3
98

AnIdiotAbroadJag vill resa med Karl Pilkington

Även om jag måste medge att det dels är enkelheten och friheten med att resa ensam som lockar mig ut på mina pilgrimsfärder. Så är det mycket det här med att inte behöva kompromissa med mitt resesällskap som är det jag gillar. Jag kan planera mina resor utan att någon säger att det är tråkigt. Eller ointressant när jag vill besöka vissa platser.

Dock skulle det samtidigt vara väldigt intressant att få ha mig mig Karl Pilkington som resesällskap och det är nästan lite av en nyupptäckt fetisch. För oss svenskar är han nog mest känd som huvudpersonen i det brittiska reseprogrammet An Idiot Abord, (En idiot på resa som SVT döpte programmet till).

I den första säsongen beger sig Karl Pilkington ut på en resa jorden runt för att besöka Världens sju nya underverk. Men till skillnad från andra reseprogram med dryga stroppar som leker globetrotters och visar upp trista turistfällor. Så har Karl Pilkington en väldigt kritisk inställning och enligt vissa en obildad syn på resmålen som han besöker.

Han är en filosof av rang!

Men jag anser att han kommer med många tänkvärda citat och synvinklar. Sånt som inte fyrakantiga människor skulle drömma om att uttrycka! Och som ordspråket säger; Ingen blir profet i sitt eget land. Och alla de stora filosoferna är ju döda.

”I think it’s clever how Rome have kept a load of old stuff. There’s no overheads, yet people are going over there to see it.”

Efter att jag skrev mitt blogginlägg Europa, innan det är dags för Bamseklubben igen. Så uppstod en diskussion med en av mina vänner om vilka platser som man måste besöka inna det är dags att kasta in handduken. Och ett sånt blogginlägg är ju något som lämpar sig för Grattis Världen. Så jag har börjat skriva på ett med min egna personliga twist. Håll till godo tills det kommer!

3 COMMENTS

    • Haha jo verkligen, en filosof av rang! Även om det mesta han säger låter fördomsfullt och inskränkt, så har han ofta en djupare poäng.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.