Hem Karibien

Karibien

Florida Keys

Planerar du en resa till Karibien? Här har jag samlat alla mina inlägg om det tropiska paradiset som består av 13 länder och 15 utomeuropeiska områden som tillhör USA, Nederländerna, Storbritannien och Frankrike.

Dark 'n Stormy

Dark ’n Stormy – 1800-tals groggen från Bermuda

Dark 'n Stormy, har blivit näst intill synonym med Bermuda. Groggen är dessutom ögruppens officiella cocktail!
immigration och tull

Förbered dig för immigration och tull innan du reser

När du planerar att resea till länder utanför ESS och Schengenområdet behöver du vanligtvis passera immigration och tull för att komma in i landet.
Mojito

Mojito — från 1500-talets spanska conquistadorer till James Bond

Precis som många andra uppfriskande cocktails har även mojito sin intressanta historia.och spännande resa till att bli populär i det nya århundradet.
Bästa tiden att besöka Karibien

När är egentligen den bästa tiden att besöka Karibien?

Planerar du att resa till Karibien? Det tropiskt monsunklimat delas upp i en regnperiod och en torrperiod. Dessutom en orkansäsong.

Denguefeber — det här du behöver veta innan du reser

Planerar du en resa till Sydostasien, Afrika Karibien eller i Mellan- och Sydamerika? I det här inlägget får du lära dig hur du skyddar du dig mot denguefeber.

Orkaner i Karibien – Det här bör du veta innan resan

Är du orolig för att drabbas av orkaner i Karibin? Officiellt räknas perioden från 1 juni till 30 november som orkansäsong.

Så reser du från Miami till Bahamas med flyg eller båt

Varför inte kombinera Miamis storstadspuls med Bahamas turkosblåa vatten? Du kan enkelt göra en dagsutflykt med flyg eller båt.

11 tips för dig som ska köra bil i vänstertrafik

Planerar du att hyra bil i ett land med vänstertrafik? Det är lite svårt i början en man lär sig snabbt. i det här inlägget får du tips och råd.