Kinnie, en del av den maltesiska folksjälen.

Kinnie

 

 

 

 

 

Kinnie, en del av den maltesiska folksjälen

Innan jag flyttade ner hit till Malta så läste jag mycket om den inhemska läsken Kinnie som utgör en stordel av den maltesiska folksjälen. Om bord på min flight med Air Malta från London provade jag läsken för första gången. 

Den maltesiske stewarden som serverade oss ombord i business class kabinen berättade stolt om den alkoholfria läsken. Som tillverkas av bittra Chinotto apelsiner samt18 olika aromatiska örter och kryddor. För våra skandinaviska smaklökar påminner smaken en del om den finska aperitifen Marinella. Men med en groteskt bitter eftersmak! Kinne lanserades redan 1952 och fick snabbt kultstatus på ön och ses som en inoficiell nationaldryck bland malteserna.

Men även det onda läskimperiet Coco-Cola Company har skapat sin egen kopia under namnet Fanta Amara som tidigare gick under varumärket Kerst. Vem vet, det kanske kommer ett blogginlägg med ett test Kinnie VS Fanta Amara. Den som följer Grattis Världen får se vilken som blir vinnaren. För det är verkligen en väldigt speciell upplevelse att dricka Kinnie. Och det finns mycket här nere på Malta som jag kommer att ta upp i bloggen framöver. Har du något annat du tycker att jag ska skriva om här på ön? Skriv en kommentar så återkommer jag med fler blogginlägg.

Har du provat Kinnie? Vad tyckte du? Lämna en kommentar här under.

Lämna en kommentar

You have to agree to the comment policy.