Se till att du kontrollerar däcken på din hyrbil

4
219
Däck hyrbil
Däck hyrbil

Se till att du kontrollerar däcken på din hyrbil

För några dagar sedan när jag hämtade upp min hyrbil hos Avis i San Diego. Började jag prata med en annan kund under tiden som jag lastade in mina resväskor i skuffen. Han frågade om jag inte skulle granska min hyrbil? Jag förklarade då att hyrbilsavtalen och försäkringarna ser helt annorlunda ut om man hyr bilen via Sverige jämfört med USA.

För när du bokar en hyrbil hos ett etablerat hyrbilsföretag som Avis eller Hertz via deras svenska hemsidor ingår alla nödvändiga försäkringar du behöver i grundpriset. Och att jag därför egentligen inte behöver granska eventuella skador på bilen innan jag kör iväg. Varpå han frågar om jag i alla fall inte ska kontrollera däcken?

Framförallt när jag såhär i efterhand körde nästan 350 mil genom öknarna i Kalifornien, Arizona och Nevada med en över fem meter lång Volkswagen Atlas. Vanligtvis kontrollerar jag lufttryck, hjulbultar och eventuella däckskador på min egen bil. Men jag kan inte minnas att jag någonsin har gjort det med en hyrbil?

Jag borde kanske ha lärt mig det tidigare?

Dessutom påpekade han att det egentligen självklara med att kontrollera däcken efter skador och mönsterdjup. Det fick mig att tänka på en annan resa jag gjorde från New Jersey ner till Washington DC för några år sedan. Då lyckades jag få punktering på ett framhjul och fick stanna på vägrenen.

Efter ett telefonsamtal till Avis kunde jag tack vare en snabb insats från den lokala bilbärgaren rulla vidare en timme senare från en verkstad. Men såhär i efterhand börjar jag fundera över om däcket kan ha varit skadat redan från början? Eller om det faktiskt var så att jag råkat köra på något vasst?

Så efter mitt samtal med Vincent om däck på hyrbilar kommer jag åtminstånde i fortsättningen vara mer uppmärksam och kontrollera däcken innan jag kör iväg. Därför uppmanar jag även dig att börja med samma säkerhetskontroll för att vara på den säkra sidan.

***

Brukar du kontrollera hyrbilen innan du kör iväg? Lämna då gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

4 COMMENTS

  1. Jag ser verkligen fram emot att läsa om din sjuka road trip som du berättade om 🥫🥄😁 Det är antagligen bara du som kan somna om efter att en jäkla Björn väckt dig med igenisade rutor eller lyckas campa med två lesbiska surfare.

    • Haha det kommer ett par inlägg om det också framöver. Men som det är nu har jag tyvärr en del annat i pipeline. Men jag lovar att inte utelämna några detaljer när det väl kommer 😉

  2. Vilket bra tips!När vi hyr bil kollar vi alltid karossen efter skador. En gång fick vi betala €250 på Mallorca för att en framfälg blivit knäckt trots att jag såg det innan vi körde från uthyraren. Efter det bokar vi alltid hos Avis för att dem känns mer seriösa.

    • Tack! Ja tyvärr gäller det att ha koll på försäkringarna när man hyr bil annars kan det bli dyrt. Jag har själv gått på minan att använda billiga lokala uthyrare och fått lära mig den hårda vägen att alltid boka via Avis, Hertz etc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.