Kurirjobb och en tripp med Norwegian till Malmö

0
222

NOWKurirjobb och en tripp med Norwegian till Malmö

När jag i tisdags satt i loungen på Riga Airport i väntan på SK1765 som skulle ta mig hem till Stockholm. Så fick jag ett SMS med frågan om jag hade tid och möjlighet att flyga ner till Malmö dagen efter? Så jag svarade ja direkt. Jag var ändå ledig fram till på torsdagen. När jag kom hem så undersökte jag vilka alternativ det fanns. Det visade sig att både SAS och Norwegian hade passande avgångar ner till Malmö. Så lotten föll på Norwegian och flighten DY4051 vilket innebar att jag skulle ha drygt två timmar på mig att åka från Sturup Airport till centrala Malmö. Normalt så bokar jag aldrig flygbiljetter med allianslösa lågprisbolag. Framförallt inte med flygbolag som Norwegian gång på gång bevisat hur man inte ska behandla resenärer. Trors det fanns det en sak som uppvägde det:

  • Jag har aldrig flugit med Norwegian?

Men trots det så är inget hugget i sten eller ens riktigt heligt när det kommer till att fylla ut med linjer och lista med flygbolag på openflights.org.

Onsdag förmiddag

Arlanda Terminal 4 och gate 31 med en cirkus jag sällan skådat av MAX-påsar, urtvättade mjukisbyxor och total anarki. Som fortsatte vid bordningen när alla skulle tränga sig på samtidigt. Skönt nog så kom jag ombord relativt oskadd till min stol 19A. Norwegian använder dubbelboarding där man använder både främre och bakre dörren vilket borde fungera i praktiken. Vi uppmanades att passagerarna på stolsraderna 1 – 15 skulle borda framifrån och resterande rader bakifrån. Men det visar sig ändå att en större mängd passagerare inte hörsammat uppmaningen och ändå boardat framifrån. Vilket skapade en propp av irriterade människor som bara skulle fram till vilket pris som helst.

SJ hem till Stockholm från Malmö C

Malmö Sturup Airport ligger 35 km utanför Malmö så det tar en halv evighet med Flygbussen in till centrum. Men trots det hade jag väldigt gott om tid innan jag skulle vara hos kunden. Så jag stannade till vid en korvkiosk vid ån mitt emot Malmö Centralstation. Och den kvalar nog in bland topp 10 på sunkiga ställen jag tänkt beställa mat på. Så jag vände i dörren och tog mig till kunden och fick även ett tips om vart jag kunde hitta god kebab. Men det slutade med att jag fick handla mat i bistron på tåget upp mot Stockholm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.