Lyckade status matchningar, men hos Scandic blev det nej

2
72

SVB

Efter mina Mileage Runs till både Berlin och Aten. Så har jag äntligen blivit uppdaterad till Gold inom Star Alliance. Och innan jag ens hade börjat boka mina flighter. Så hade jag läst en del matnyttiga trådar på forumet BusinessClass.se. Just för att jag skulle kunna maximera mina förmåner hos olika aktörer.

För även om man får en del fördelar genom Eurobonus Gold så är det en god idé att försöka få till en Status Match mot andra kort. Och jag har lyckats få igenom en del lyckade status matchningar. Bland annat så blev jag direkt uppdaterad till Gold Elit hos Club Carlson.

Så nu har jag fått ytterligare några förmåner hos min favorit bland hotellkedjorna; Radisson. Men dessvärre så finns det bara kedjans hotell i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Så därför så har jag varit i behov ar ett statuskort hos minst en annan skandinavisk hotellkedja. Med ett bra nätverk av hotell även utanför de större städerna. Så mitt val föll direkt på Scandic för även om jag normalt försöker att undvika deras hotell i allmänhet.

Så är Scandic ändå ett bra alternativ av hotellkedja när man vill ha ett boendealternativ även i småhålorna i det avlånga landet Falukorv.

Men hos Scandic blev det nej

Så därför så mailade jag en förfrågan till Scandic om att få genomföra en status match. Av mitt Eurobonus Gold mot deras högsta nivå Top Floor. Just för att jag vill åtnjuta de extra stamgästfördelarna som inte ingår i Eurobonus Gold.

Scandic Frinds

Men det blir ett blankt nej från deras sida. Då deras synsätt är att jag resan som Eurobonus Gold har förmåner hos kedjan. Och visst är det kanske en smula småsint från min sida att inte bara nöja mig. Med de få ”statusfördelarna” som jag redan har jämfört med deras basnivå 1th Floor. För som Eurobonus Gold så får jag ju:

  • Gratis tidning dagligen under din vistelse på Scandic Hotels.
  • 2 personer i dubbelrum till enkelrumspris.
  • Specialpriser och erbjudanden under utvalda semesterperioder.

bwrewards_card_diamond_05

Hädanefter blir det Best Western

Först så blev jag ganska glad när jag fick svar från Best Western. Som genast välkomnade mig i deras familj med deras högsta status som Best Western Rewards Dimond.

Även om jag aldrig gillat Best Western på grund av deras varierande kvalité. Så blev jag inte mer peppad över att bo hos dem när jag får veta att deras kort är relativt värdelöst. Då nästan inget hotell med några få undantag lever upp till det.

Så jag hade nog komiskt nog lika gärna kunnat försökt att få status match på mitt SL-kort hos dem med samma resultat. Så därför kommer jag nog att försöka få igenom en Status Matsch mot mitt Club Carlson Gold med Scandic.

Just för att jag delvis vill kunna bo på Scandic i Narvik när vi åker på vår tågluff norr om polcirkeln i februari. Så jag lär återkomma innan dess med en uppföljning av mitt case.

/ JK

2 COMMENTS

  1. Jag lyckades få ett Nordic Choice silverkort genom statusmatchning med Eurobonus silver. Vet inte hur Nordic Choice passar dina resebehov men jag tycker kedjan är kanon. Har även läst att Elite Hotels statusmatchar. Rekommenderar http://statusmatcher.com/ för mer info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.