Mexikansk Coca Cola med riktigt rörsocker

6
Mexikansk coca cola

Mexikansk Coca Cola med riktigt rörsocker

Om du någon gång har druckit en iskall Coca Cola i USA. Har du nog märkt att den smakar lite annorlunda mot vad den gör hemma i Sverige. Det beror till stor del på att man helt sedan 1985 använder majssirap som sötningsmedel. Medan man i Mexiko tack vare sitt handelskrig mot USA för att skydda sin inhemska sockerindustri har tvingat Mexikansk Coca Cola att använda riktigt rörsocker.

Tidigare hittade man främst Mexikansk Coca Cola i bostadsområden med stora populationer av latinamerikaner och längst gränsområdena. Medan på senare år har drycken har letat sig in på hipster restauranger och uppnått en kultstatus bland foodisar. I mitt tycke med all rätt! För den vackra glasflaskan av klassiskt snitt med trycket applicerat direkt på glaset ger den en viss nostalgikänsla.

Dessutom har Mexikansk Coca Cola en fyllig och frisk doft av syrlig kola och socker. Medan sötman har en fyllig och rund sockersötman som bär på inslag av vaniljtoner och bränt socker. Vilket gör att den har lite fylligare smak än vår svenska Coca Cola som tillverkas med socker från sockerbetor.

Mexikansk Coca Cola i USA

För att göra det hela lite mer komplicerat har även Mexikansk Coca Cola vikt ned sig och börjat använda den mycket billigare majssirapen som sötningsmedel. Medan den den Coca Cola som importeras till USA fortfarande använder rörsocker som sötningsmedel. Vilket gör att den är fem gånger dyrare än en vanlig Coca Cola i USA.

När jag besöker USA brukar jag som det första jag gör svänga in på Walmart för att bunkra upp med några flaskor. Tyvärr är det inte ovanligt att en flaska kan kosta uppemot $3 styck! Men det är den absolut värd om man jämför med sin amerikanska dito som dras med en kemiska eftersmak.

***

Har du provat Mexikansk Coca Cola? Lämna då gärna en kommentar här under och berätta. Glöm inte att gilla Grattis Världen på Facebook och följa mig på Instagram för fler intressanta blogginlägg från världens alla hörn.

6 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.